Megjelent: 4 éve

Országos sztrájk jöhet, de nem enged a kormány

Még több pontban nincs egyetértés az oktatási kormányzat és a pedagógusok sztrájkbizottsága között. Tegnap éjszakába nyúltak a tárgyalások a tanárok 25 pontos javaslatcsomagjáról, de nem született megállapodás. Galló Istvánné bejelentette, hogy elkezdték a sztrájk szervezését, írja az Index.

images

Pénteken Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, ha hétfőn sem születik megegyezés, akkor sztrájk lesz. A lapnak Palkovics László oktatási államtitkár azt mondta, hogy egy sor ügyben nem találtunk közös pontot.

Kedden reggel Galló Istvánné az ATV-ben bejelentette, hogy elkezdték a sztrájk szervezését, amelyre akár a jövő hét második felében sor kerülhet, ha a kongresszus egyetért.

Továbbra sincs megállapodás az iskolák állami fenntartásának átalakításáról, a tankötelezettség 18 évre emeléséről és a tanterv átalakításáról. Hogy utóbbira szükség van, abban egyetértés mutatkozik, de a tanárok már szeptembertől szeretnének változásokat látni, míg a köznevelési kerekasztal csak az év végére ígéri az áttekintés befejezését. Továbbá nincs egyetértés a tanárok terheléséről, kötelező iskolában tartózkodásának idejéről sem.

Ugyanakkor megegyezésre lát esélyt az államtitkár abban, hogy ne kapjon házi feladatot egy diák, ha 16 óráig van az iskolában, hogy átalakítják a tanfelügyeleti rendszert, és hogy bővítik az igazgatók jogköreit.

A PSZ elnöke elmondta, hogy a pedagógusi életpályamodell úgy ahogy van, nem jó. Ez bebizonyosodott. Az segítene a pedagógusoknak, ha a kötelező óraszámot 22 órában maximalizálnák a jelenlegi 32 helyett. Valamint látni szeretnék a pontos terveket a Klik átalakításáról.

Index
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk