Megjelent: 3 éve

Öt újságírót rúgtak ki a hamisított Orbán-interjú miatt

A Mediaworks vezetősége saját belső vizsgálatukra hivatkozva kedden egész napos meghallgatásuk után rúgta ki a szerkesztőket. Az elbocsátott dolgozók munkaügyi bírósághoz fordulnak, írja a hirtv.

A kormányközeli Pannon Lapok karácsonyi számában a kormányfővel készült interjúhoz több ponton is hozzáköltöttek, a hamisított cikk nyomtatásba került. A módosításokat feltehetően a nyomdába kerülés előtti utolsó pillanatban végezték.

Az átírt miniszterelnöki interjúért öt újságíró kirúgásával fizetett a veszprémi Napló és a Feol.hu szerkesztősége. A karácsony utáni első munkanapon eltávolított munkatársak között volt Németh F. Bernadett, a megyei lap főszerkesztője is. A dolgozókat kedden a lapkiadó tízfős testülete rendelte be a veszprémi központba egész napos meghallgatásra.

Az RTL Klubnak nyilatkozó egyik volt munkatárs azt mondta, nem tudták volna megakadályozni a hamisítást.

A nyomtatásra előkészített szöveghez az elkövető egy szabadságon lévő korrektor jelszavával férhetett hozzá. A Mediaworks feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, ami arra utal, hogy ők maguk sem tudják, ki a hamisító.

Az elküldött munkavállalók munkaügyi bírósághoz fordulnak. Egy munkajogász szerint tudnak mivel védekezni.

hirtv.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter