Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Ötven millió forintos adomány a kórházaknak

Ötvenmillió forint értékű adománnyal segíti a magyar kórházakat a Panda Security. A cég és az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány által életre hívott Optimista Ügynökség kezdeményezésére létrejött projektben az intézmények szoftvereket kapnak.

images

A biztonságtechnikai szoftverek formájában érkező felajánlás segít biztonságosabbá tenni az intézmények számítógépes hálózatát. A "hagyományos" kórokozók mellett már a digitális kártevők elleni harcban is jobban fel lesznek vértezve azok a kórházak, amelyek élnek a lehetőséggel, és elfogadják a Panda Security által felajánlott csomagot.

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány keretében működő Optimista Ügynökség kezdeményezésére döntöttünk úgy, hogy segítünk - nyilatkozta Sándor Zsolt, a Panda magyarországi igazgatója. IT-biztonságtechnikai szoftvereket ajánlottunk fel az első húsz jelentkező kórháznak. Tisztában vagyunk vele, hogy a legtöbb intézménynek anyagi jellegű gondjai vannak, és ilyenkor a legutolsó, amire költeni tudnak, az ez a fajta védelem.

Pedig ez is roppant fontos. A Magyarországi Református Egyház által működtetett Bethesda kórház - mintegy elismerésként az intézményben alkalmazott innovatív IT-technológiákért - külön "szoftvercsomagban" részesült.

Az Egy Optimista Magyarországért keretében létrejött Optimista Ügynökség elsődleges célja a cégek, melyek társadalmi célú tevékenységeket támogatnak, nonprofit szervezettel való összehozása, kommunikációs tevékenységük segítése - nyilatkozta Rózsahegyi Márk, az Optimista Ügynökség vezetője, az alapítvány alapítója. Mivel 1992 óta az egészségügyben dolgozom, látom, milyen nehéz helyzetben vannak a kórházak; ezért reméljük, hogy ezzel a segítséggel könnyíthetünk a helyzetükön - magyarázza Rózsahegyi.

A pályázat részletei a http://www.pandasoftware.hu/eupalyazat.html vagy a http://www.optimistaklub.hu/hir.php?idx=554 oldalakon olvasható.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk