kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Palkovics László lefejezte az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-én azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét.

Radics Kornéliát és Horváth Gyulát augusztus 22-ével mentette fel a szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Az új vezetők személyéről később születik döntés. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében nem sokkal az OMSZ vezetőinek felmentését követően arról írt, hogy „az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársain még soha nem volt akkora felelősség, mint most. Dönthetnek úgy, hogy csöndben maradnak. És dönthetnek úgy, hogy addig sztrájkolnak, amíg a kommunizmust idéző módon kirúgott vezetőt vissza nem helyezik az állásába.”
Két nappal korábban elmaradt az augusztus 20-i tüzijáték, mert az OMSZ erős vihart jósolt, ami azonban nem érkezett meg a főváros fölé. 

A Demokratikus Koalíció (DK) részéről Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője, országgyűlési képviselő.

„A kormány kirúgta az OMSZ vezetését, miután nem jött meg az előrejelzett vihar, ami miatt lemondták az augusztus 20-i tűzijátékot. Mind tudjuk a magyarázatot, Horváth elvtárs és Radics elvtárs előre megfontolt szándékkal, nyilvánvalóan külföldi érdekeket szolgálva a tűzijáték ellehetetlenítésével akarták aláásni szorgos népünk közös nemzeti ünnepét” – írta Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője, országgyűlési képviselő.

„Az elvtársak mindent bevallottak, önkritikát gyakoroltak, a Párt bölcs döntésével – az internálásukkal – mélyen egyetértenek – tették hozzá. Mi meg már megint megérkeztünk a kommunista diktatúrába” – zárta a közleményt a politikus.

 

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek