Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

PDSZ: aki nem ért egyet átsorolásával, ne írja alá!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke (PDSZ) azt javasolja, hogy az a pedagógus, aki nem ért egyet az őt érintő átsorolással, ne írja alá az erről szóló dokumentumot, csak a lap alján azzal a megjegyzéssel, hogy azt átvette, de nem ért egyet a tartalmával.

Mendrey László csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta: számtalan jelzés érkezik a PDSZ-hez az átsorolásokkal kapcsolatos problémákról.

Hozzátette: akik megkapták, azok közül többen arról számoltak be, hogy a dokumentumból nem derül ki, mennyivel emelkedik a bérük. Pedagógusok jelezték azt is, végzettségtől, szakvizsgáktól, továbbképzésektől, diplomáik számától függetlenül mindenki ugyanabba a kategóriába, a "pedagógus 1-be" kerül.

Mendrey László a kormányzati oktatáspolitikát bírálva azt rosszízű nosztalgiázásnak nevezte, és úgy vélte, már régen túlhaladta az idő.

Közölte azt is, pénteken a PDSZ országos választmányának azt fogja javasolni, kezdjék el egy sztrájk szervezését.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter