Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Példát akar mutatni: utcaseprőként dolgozik egy milliomosnő

A semmittevés helyett az utcai takarítást választja egy milliomosnő Kínában, aki sajtójelentések szerint gyermekei számára akar ezzel követendő példaként szolgálni.

A közép-kínai Vuhanban élő, 53 éves Jü Jou-csen összesen 17 ingatlannal rendelkezik, amelyek együttes értéke a 10 millió jüant, vagyis a 360 millió forintot is meghaladja. Bár fényűzően élhetne csupán lakásainak kiadásából származó jövedelméből is, a milliomosnő a hét hat napján korán reggel felkel, és estig a város Vucsang nevű kerületének utcáit takarítja. Naponta három kilométernyi utcaszakasz megtisztításáért felelős, munkájáért alig több mint havi 1400 jüant kap.

Vagyona miatt számos kritikát kap az emberektől, a legtöbben nem értik, hogy miért dolgozik - mondta el a helyi sajtónak, hozzátéve, hogy válasza egyszerű: követendő példaként szeretne szolgálni gyermekei számára. "Nem akarom, hogy azt higgyék, pusztán a bérleti díjak összegyűjtése életforma lehet. Ez csak ártalmas hatással lehetne rájuk és életszemléletükre hosszú távon" - fejtette ki.

Akár büszke is lehetne gyermekeire, ugyanis mindketten jobban keresnek anyjuknál: fia kétezer, lánya háromezer jüant kap havonta.

A "különc milliomossal" készült riport arra is kitér, hogy Jü 2008 után kezdett gazdagodni, akkoriban, amikor a kínai ingatlanpiac felfutásával a vuhani ingatlanok ára is meredek emelkedésbe kezdett.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek