Megjelent: 6 éve

Prezentálásból versenyeztek a BME hallgatói

Csütörtökön lezajlott a BME Üzleti Tudományok intézete prezentációs versenyének a döntője. Itt nem az előadások tartalmát, hanem pusztán a tálalás módját értékelték – mondta el dr. Andor György, a Pénzügyek Tanszék vezetője az egyetem közleménye szerint.

A prezentációs verseny ötlete úgy jött, hogy a hallgatói vagy esettanulmány versenyek általában nem több mint 5-6 hallgatót érintenek egy 300 fős évfolyamból, és így is sokszor az a gond, hogy a legjobbak közül sokan rossz szájízzel távoznak, hiszen legtöbbször nincs energia a győzteseken kívül mással foglalkozni.

Itt 110 indulóból 35-öt díjaztak, ami az oklevélen és a tárgynyereményen kívül azt is jelenti, hogy ezt már beleírhatja a versenyző az önéletrajzába.”

Az indulók mind valamilyen meglévő projektfeladatot, szakdolgozatot, tdk-t dolgoztak fel, illetve rövidítettek le a versenyre, hiszen szempont volt az elbírálásnál a tömörség is, és a kiírás után rövid határidő állt az indulók rendelkezésére, hogy beküldjék a prezentációt.

Az értékelés szempontjai az összes fordulóban ugyanazok voltak – mondta el dr. Pázmándi Kinga, az üzleti Tudományok Intézetének az igazgatója, és a döntő zsűrielnöke. Az előadó személyes szuggesztivitása tíz pontot érhetett, a dizájn és a kreativitás ötöt, az időkeret kezelése kettőt. Szempont volt a téma és az előadásmód egysége. A popzenéről szóló prezentáció témájához könnyebben illeszthető volt a könnyedebb stílus, és ezt is értékelték. Nincs mód a szubjektív elemek kiszűrésére a döntésből.

A győztes magabiztos előadó, előadása kiforrott, ő maga egy volt a prezentációjával. Volt annak íve, jók voltak a grafikai megoldásai, képes volt fenntartani az érdeklődést. Amikor valaki a márkahűségről, márkáról, márkaépítésről beszél, az maga is marketing, és Gergelynek ebben láthatóan jó személyes adottságai vannak, ide értve a lazább vagy vagányabb elemeknek a megfelelő időpontban való használatát, ami, testbeszédével, a mozgásával is oda tudta vonzani a figyelmet. Ez egy nagyon komplex műfaj.

A harmadik helyet elért hallgatónknak nagyon gömbölyű volt a prezentációja az ő témáját az ezzel a témával a legfelsőbb szinten szakértőként foglalkozó emberek sem tudtak volna érdekesebb, jobb, összetettebb prezentációt nyújtani összeállítani és az egész megjelenése és előadói stílusa is tökéletesen illeszkedett ehhez. Ahogyan megjelent, abból már önmagában le lehetett szűrni, hogy teljesen magabiztosan mozog a témában.”

A döntő zsűrijének a tagjai dr. Pázmándi Kinga az Üzleti Tudományok Intézetének igazgatója, és a CITI bank két munkatársa voltak.

A verseny első helyezettje Tóth Gergely Az Apple titok, avagy mitől szeretetmárka az Apple című előadásával, a második Cservék Judit. Prezentációjának A hatékony marketing alapjai a címe. Harmadik Szipka Károly, aki Felsőoktatási rangsorok, a minőség mérése a felsőoktatásban címmel foglalta össze szakdolgozatát.

Megosztott negyedik helyet ért el Mosoni Gergő, Nagy Ildikó Judit, Sztanó Gábor, Bajcsai Krisztina.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter