Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Rabszolgaként dolgoztattak több mint 200 embert kínai téglagyárakban

Több mint kétszáz "rabszolgamunkára" kényszerített embert szabadítottak ki a hatóságok az elmúlt napokban Honan (Henan) tartománybeli téglaégető üzemekből - közölte a helyi rendőrség.

Harmincötezer rendőr 7500 téglaüzemet ellenőrzött június 9. és 12. között. A közép-kínai tartomány fővárosától, Csengcsoutól nem messze, Hszinhsziang (Xinxiang) közelében egyetlen nap alatt húsz téglagyárból 23 embert, köztük 16 gyermeket szabadítottak ki.

A "rabszolgamunkára" fogott munkásokat különböző módon vették rá, hogy a téglaégető üzemekbe menjenek, sokakat emberkereskedők vittek oda. A munkásokat érkezésüktől fogva verték, éheztették és fizetés nélkül munkára kényszerítették.

A Honan tartományi tévétársaság riportja szerint legkevesebb ezer, 8 és 16 év közötti gyermeket dolgoztatnak ingyen egy másik tartomány, Sanhszi (Shanxi) téglagyáraiban. Egy, kínai internetes fórumokon keringő nyílt levél szerint 400 Honanban élő apa véli úgy, hogy fiaikat elrabolták és Sanhsziban kényszermunkára fogják őket. Az elrabolt gyerekekért az emberkereskedőknek fejenként 500 jüant (mintegy 12 ezer forintot) fizetnek az üzemek tulajdonosai.

A vállalkozók bőségesen találnak munkaerőt a százmilliónál is több munkanélküli köréből, akik a hivatalos statisztikákban nem munkanélküliekként, hanem úgynevezett vándornépességként tartanak nyilván. Olyan emberekről van szó, akik a mezőgazdaságból már nem tudnak megélni, ezért a városokban próbálnak szerencsét, de legfeljebb csak alkalmi - gyakran veszélyes, egészségre káros - munkákat találnak alacsony fizetésért. A gyökértelenné vált emberek, akik gyakran családjukkal sincsenek kapcsolatban, észrevétlenül eltűnhetnek, úgy, hogy senki sem keresi őket.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter