Megjelent: 13 éve

Rendvédelmi dolgozók: Ne fizessenek vizitdíjat, akik szolgálat közben sérülnek meg

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének /FRDÉSZ/ elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy a vizitdíj fizetését szabályozó rendelet miatt veszélybe kerüljön olyan emberek orvosi ellátása, akik az életüket kockáztatva, hivatásuk ellátása közben, parancsot teljesítve, az állam és az állampolgárok érdekeit szolgálva megsérülnek.

A fegyveres és rendvédelmi szféra hivatásos állományú tagjai, rendeletben szabályozottan, szolgálatuk ellátása közben - többek között a korrupció gyanújának elkerülése érdekében - értéktárgyat, így készpénzt egyáltalán nem, vagy csak rendkívül korlátozott mértékben tarthatnak maguknál - hívja fel a figyelmet az FRDÉSZ közleményében, emlékeztetve arra, hogy az Égis Gyógyszergyárnál bekövetkezett robbanás következményeinek elhárítása közben megsérült tűzoltók ambuláns ellátásakor a kórház munkatársai a tűzoltókat a vizitdíj kifizetésére kötelezték.

A szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy egy rosszul kiadott rendelet miatt, amely a vizitdíj fizetését szabályozza, veszélybe kerüljön olyan emberek orvosi ellátása, akik az életüket kockáztatva, hivatásuk ellátása közben, parancsot teljesítve, az állam és az állampolgárok érdekeit szolgálva megsérülnek.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöksége ezért nyomatékosan kéri az illetékes szakminisztériumot, hogy módosítsák a vizitdíj fizetésére vonatkozó rendeletet oly módon, hogy akik szolgálatteljesítés közben sérülnek meg, azok mentesüljenek a díj fizetése alól - olvasható a közleményben.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter