Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Rogán gázárcsökkentést ígér 2015-re is

Az E.ON visszavásárlása a gázár-megállapodás jogát is tartalmazza, ami új eszköz arra, hogy 2015-ben újabb gázárcsökkentést lehessen végrehajtani - jelentette ki Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedd este a rezsicsökkentésről szóló belvárosi fórumon.

A kormánypárti politikus arról beszélt, hogy a "bajnaisták és gyurcsányisták" között szoros érdekszövetség van, együtt szavaztak meg minden olyan döntést, ami lehetővé tette a közszolgáltató cégek privatizációját, az árak drasztikus emelését, és megengedték, hogy a szolgáltatók "óriási méretű profitot vágjanak zsebre és azt kivigyék az országból".

Utalt arra, hogy más országokban is volt hasonló privatizáció, de csak a magyar baloldal jutott el arra a szintre, hogy a gázár-megállapodás jogát is eladja.

Ez az a jog, amellyel egy ország tárgyalhat a legnagyobb szállítóval a kvótáról és az árról, vagyis ami alapvetően eldönti, hogy a lakosság mennyit fog a végén fizetni - jelentette ki a politikus.

Rogán Antal kifejtette: eddig a magyar árakról egy német cég állapodhatott meg Oroszországgal, arra dupla vagy tripla profitot is rátettek, az E.ON visszavásárlásával azonban a jog visszakerül Magyarországra.

"Nem egyszerűen gáztározókat veszünk, a nemzeti függetlenségünk egy kicsi darabját vesszük vissza, ami lehetővé teszi, hogy nem egyszerűen egy árcsökkentési politikával, hanem a vásárolt gáz árának csökkentésén keresztül 2015-ben újabb gázárcsökkentést lehessen végrehajtani" - jelentette ki.

Hozzátette: a parlament összes ellenzéki képviselője - köztük a jobbikosok is - együtt próbálják "megfúrni" az ügyletet.

A kormánypárt csak magában bízhat, ezért gondolkodott el azon, hogy a meglévő kétharmaddal "bebetonozza" a rezsicsökkentést - mondta Rogán Antal.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter