Megjelent: 6 éve

Sok állami cégvezető milliós béremelést kap

A napokban döntenek az állami cégvezetők bérének piaci szintre növeléséről, melyre kormányrendelet ad lehetőséget. A prémiumokat ennek értelmében beépítik az alapbérbe. A pénzügyi szférában a plafon 5 millió forint, az energiaszolgáltatóknál és a kiemelt stratégiai jelentőségű cégeknél 4 millió, másutt 3 millió forint, írja a Világgazdaság.

images

Egy decemberi kormányrendelet szerint 5 milliós plafonba került az MVM, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, a Szerencsejáték Zrt. és a MÁV is.

A bérplafon feletti kifizetéseket az éves bér 20 százalékában korlátozták. A lapnak az MVM azt írta még nincs döntés, hogy kinek mennyivel nő a javadalmazása, de alapvetően a prémiumokat szándékoznak beépíteni.

Ahogy már korábban a HR Portal is beszámolt róla a Magyar Posta vezérigazgatójának fizetése is 2-ről 5 millió forintra nőtt. Szintén korábban hírt adtunk róla, hogy a MÁV-nál is a besorolás értelmében a vezetők javadalmazása a 2,5-szeresére ugrott.

Világgazdaság
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter