Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Sok mindent kifogásolnak az elbocsátott pilóták

Hiánypótlást adott be a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumához benyújtott korábbi kifogásához a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete (HUNALPA) szerdán délelőtt. A kifogást eredetileg a Malév bezárását követő felmondások körüli anomáliák miatt adták be.

images

Demeter Csaba, a HUNALPA alelnöke az iratok átadása előtt elmondta: több mint 10 ezer oldallal egészítették ki az eredetileg május elején beadott kifogást a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumának kérésére.

A kifogást eredetileg a Malév bezárását követő felmondások körüli anomáliák miatt adták be. Megítélésük szerint ugyanis több jogsértés is történt, és azt szeretnék, ha ezeket orvosolnák.

Demeter Csaba az iratátadás előtt újságíróknak elmondta, azt feltételezték, hogy egy kiemelt állami cég felszámolása - állami felszámoló közleműködésével - zökkenőmentesen, a jogszabályok pontos betartásával történik, de tapasztalataik szerint eddig nem így zajlott a dolog.

A HUNALPA alelnökének megítélése szerint sok jogszabály sérült az eddigi folyamatokban. Megjegyezte: úgy látja, hogy a Malév felszámolása ügyében érdemi lépések nem történtek azon kívül, hogy a bérgarancia-alap biztosította forrást felhasználták. A felszámolótól a volt alkalmazottak érdemi információkat eddig nem kaptak. Az ügyek intézése minden területen "csúszik" - mondta.

A Malév volt kétszáz pilótája közül jelenleg csupán tíz százaléknak van munkaszerződése, egy éven belül pedig nyolcvan-kilencven ember helyezkedhet el a HUNALPA számításai szerint.

Markó Andrea ügyvéd, a HUNALPA jogi képviselője az MTI kérdésére válaszolva, úgy vélte: a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma várhatóan a kifogást soron kívül intézi majd, mivel kiemelt állami cégről van szó. Így a bíróság előreláthatólag néhány héten belül dönt a HUNALPA által benyújtott kifogásról.


  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Százmilliárd forintra emelték a kkv-k számára elérhető fejlesztési keretet

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a... Teljes cikk

Szeptemberben 9 órakor kezdődhet az iskola

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Teljes cikk