Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Sok mindent kifogásolnak az elbocsátott pilóták

Hiánypótlást adott be a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumához benyújtott korábbi kifogásához a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete (HUNALPA) szerdán délelőtt. A kifogást eredetileg a Malév bezárását követő felmondások körüli anomáliák miatt adták be.

images

Demeter Csaba, a HUNALPA alelnöke az iratok átadása előtt elmondta: több mint 10 ezer oldallal egészítették ki az eredetileg május elején beadott kifogást a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumának kérésére.

A kifogást eredetileg a Malév bezárását követő felmondások körüli anomáliák miatt adták be. Megítélésük szerint ugyanis több jogsértés is történt, és azt szeretnék, ha ezeket orvosolnák.

Demeter Csaba az iratátadás előtt újságíróknak elmondta, azt feltételezték, hogy egy kiemelt állami cég felszámolása - állami felszámoló közleműködésével - zökkenőmentesen, a jogszabályok pontos betartásával történik, de tapasztalataik szerint eddig nem így zajlott a dolog.

A HUNALPA alelnökének megítélése szerint sok jogszabály sérült az eddigi folyamatokban. Megjegyezte: úgy látja, hogy a Malév felszámolása ügyében érdemi lépések nem történtek azon kívül, hogy a bérgarancia-alap biztosította forrást felhasználták. A felszámolótól a volt alkalmazottak érdemi információkat eddig nem kaptak. Az ügyek intézése minden területen "csúszik" - mondta.

A Malév volt kétszáz pilótája közül jelenleg csupán tíz százaléknak van munkaszerződése, egy éven belül pedig nyolcvan-kilencven ember helyezkedhet el a HUNALPA számításai szerint.

Markó Andrea ügyvéd, a HUNALPA jogi képviselője az MTI kérdésére válaszolva, úgy vélte: a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma várhatóan a kifogást soron kívül intézi majd, mivel kiemelt állami cégről van szó. Így a bíróság előreláthatólag néhány héten belül dönt a HUNALPA által benyújtott kifogásról.


  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter