Google 
Megjelent: 3 éve

Sokat újított a Google az elmúlt fél évben

Az itthon egyértelműen monopol helyzetben lévő kereső éves szinten akár több ezer frissítést is kiad, amik kevésbé éreztetik a hatásukat egy átlag felhasználó számára. Keresőmarketing szempontjából viszont vannak olyanok, amikre érdemes kellőképpen odafigyelni, hogy ne essünk azok áldozatául. Az elmúlt időszak pedig számos ilyen újítást hozott.

google

Kiemelten fontos a sebesség

2021 júniusában indult el az oldal-élmény frissítés, ami augusztus végével zárult le. A frissítés már csak azért is forradalminak számít, mert a Google már jóval a kiadás előtt bejelentette azt. Az újítás lényege, hogy a kereső már hivatalosan is rangsorolási szempontnak tekinti a felhasználói élményt. A Google leginkább az úgynevezett Core Web Vitals (magyarul Alapvető webes vitals-mutatók) jelzőszámokra helyezi a legnagyobb hangsúlyt. Kiemelt fontosságú az oldal betöltési ideje, az interaktivitása, valamint a vizuális stabilitása. Az új rangsorolási szempontok kapcsán egyelőre nem kell eget rengető hatásra számítani, viszont mostantól a keresőoptimalizálás szerves részét képezik.

Ha a fentieknek meg tudunk felelni, akkor az oldalunk mobilbarát kialakításáról és a HTTPS-titkosítás meglétéről se feledkezzünk meg. Továbbá a tolakodó felugró ablakok mellőzéséről is gondoskodjunk. A régebbről már ismert elemek is az oldal-élmény szignálok részei.

Júniusi és júliusi alapalgoritmus-frissítés

A nyárra tervezett alapalgoritmus-frissítés két ütemben jött ki, mert a Google nem készült el időben a feladattal. Csakúgy, mint a többi frissítés, a két részletben végrehajtott újítás is igazán széleskörűre sikerült. Számos weboldal tapasztalhatta a változtatások hatását a találati listákon való rangsorolásban.

Link spam frissítés

Az angolul link spam update-re keresztelt frissítés július végén jelent meg. A fejlesztéssel a Google arra tett kísérletet, hogy még inkább visszaszorítsa a spam linkek jelentette linkerőt. Azok a weboldalak, amelyek spam jellegű hivatkozásokon keresztül jutottak előnyhöz, komoly visszaesést tapasztalhattak a keresési eredményoldalakon. Ezzel szemben azok a honlapok, amik természetes linképítés során jutottak bejövő linkekhez, nem mutattak jelentős visszaesést.

Oldalcím frissítés

A Google nyár végére tartogatott még egy „meglepetést”. A cég augusztus végén hivatalosan is bejelentette, hogy a találati listákon megjelenő oldalcímeket átírhatja, újragenerálhatja. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a megadott meta title-t (magyarul meta címet) – a weblap tartalma alapján – bizonyos esetekben felülírhatja. Érdemes átnézni a megjelenő címeket, hogy ne essük el kattintásoktól, azaz látogatóktól és vásárlóktól.

 

 

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook