Megjelent: 2 hónapja

Spanyolország kacérkodik az alapjövedelem bevezetésével

A spanyol kormány alapjövedelem bevezetését tervezi, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt pénzügyileg nehéz helyzetbe került állampolgárokat. Mindeddig nem volt ország Európában, ahol ez megtörtént volna.

images

Nadia Calviño gazdasági miniszter a terv részleteiről nem beszélt, csak annyit mondott, hogy az illetmény illeszkedne az egyes családok életkörülményeihez, és kötelezettségtől mentes havi jövedelemről lenne szó.

A miniszter a bevezetés időpontját sem említette, de azt hozzátette: lépni fognak, amilyen gyorsan csak lehet, és az alapjövedelmet nem csak a válság időszaka alatt alkalmazzák majd.

Ha ez megtörténik, Spanyolország lesz az első ország Európában, ahol bevezetik az alapjövedelmet.

Finnországban 2019-ben már kísérleteztek a módszerrel. Ott 2000 munkanélküli kapott alapjövedelmet, és sikerült is javítani életminőségükön, valamint egészségi állapotukon, de többségük továbbra is állástalan maradt.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter