Megjelent: 12 éve

SPD-javaslat: a cégek fizessék a munkanélküliek segélyét!

A német szociáldemokraták (SPD) parlamenti frakciójának javaslata szerint a cégeknek kellene az elbocsátott idősebb alkalmazottaknak járó munkanélküli-segélyt fedezni.

A munkaadókra 1982-2006 eleje között is vonatkozott ez a kötelezettség, amelyet az úgynevezett Hartz-reformok keretében szüntettek meg tavaly.

Kurt Beck SPD-pártelnök azonban azt javasolja, hogy hosszabbítsák meg a munkanélküli-segély időtartamát arra az esetre, ha az elbocsátott idősebb korú. Javaslata értelmében az ötven év felettiek az eddigi 12 helyett 18, az 55 évnél idősebbek pedig 18 helyett 24 hónapig részesülnének támogatásban.

A Beck javaslatát ellenző politikusok szerint viszont ez idő előtti nyugdíjazási hullámot váltana ki az idősebb munkavállalók körében. Ezért inkább az elbocsátásukat nehezítenék meg úgy, hogy a cégeket köteleznék a segély költségeinek átvállalására a szövetségi munkaügyi hivataltól.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter