Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Suzuki-ügy: demonstrációra készül a LIGA

A LIGA szakszervezeti szövetség a hónap végén demonstrációt szervez a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára elé - mondta Párma Zsolt, az Esztergomi Gépkocsigyártók Független Szakszervezetének elnöke.

Az elnök szerint a magyar munkáltatók jogkövetésre sarkallása érdekében feltétlenül a nyilvánosság elé kell tárni, hogy a Suzuki visszaél munkáltatói jogaival. A LIGA Szakszervezetek közleménye szerint Magyarországon egyre több munkaügyi "koncepciós perre" kerül sor.

Párma Zsolt emlékeztetett arra, hogy nemrég a sajtóban tett nyilatkozata miatt ismét rendkívüli felmondást kapott a cégtől, pár nappal azelőtt, hogy egy jogerős bírósági ítélet visszahelyezte őt eredeti munkakörébe. Tavaly februárban az autógyártó cég hasonló okra hivatkozva távolította el rendkívüli felmondással. Az elnök visszautasította, hogy megsértette volna a cég hírnevét.

A szakszervezet a közleményben azt is sérelmezi, hogy a Suzuki "véglegesen kiélezve a törvényi lehetőségeket", nem folyamatos munkarendben, de két, nyújtott 11 órás műszakban tervezi dolgoztatni a munkavállalókat.

A közlemény ismerteti: felszólítják a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy a Magyarországon hagyományosnak tartott, háromszor 8 órás munkaidő beosztást alkalmazza.

Follow hrportal_hu on Twitter