Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Suzuki-ügy: demonstrációra készül a LIGA

A LIGA szakszervezeti szövetség a hónap végén demonstrációt szervez a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára elé - mondta Párma Zsolt, az Esztergomi Gépkocsigyártók Független Szakszervezetének elnöke.

Az elnök szerint a magyar munkáltatók jogkövetésre sarkallása érdekében feltétlenül a nyilvánosság elé kell tárni, hogy a Suzuki visszaél munkáltatói jogaival. A LIGA Szakszervezetek közleménye szerint Magyarországon egyre több munkaügyi "koncepciós perre" kerül sor.

Párma Zsolt emlékeztetett arra, hogy nemrég a sajtóban tett nyilatkozata miatt ismét rendkívüli felmondást kapott a cégtől, pár nappal azelőtt, hogy egy jogerős bírósági ítélet visszahelyezte őt eredeti munkakörébe. Tavaly februárban az autógyártó cég hasonló okra hivatkozva távolította el rendkívüli felmondással. Az elnök visszautasította, hogy megsértette volna a cég hírnevét.

A szakszervezet a közleményben azt is sérelmezi, hogy a Suzuki "véglegesen kiélezve a törvényi lehetőségeket", nem folyamatos munkarendben, de két, nyújtott 11 órás műszakban tervezi dolgoztatni a munkavállalókat.

A közlemény ismerteti: felszólítják a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy a Magyarországon hagyományosnak tartott, háromszor 8 órás munkaidő beosztást alkalmazza.

  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter