Megjelent: 7 hónapja

Száj- és torokspray kifejlesztésére nyert támogatást a Vitaplus

A légúti fertőzések mellékhatások nélküli megelőzésére szolgáló Medistus Antivirus száj- és torokspray kifejlesztésére nyert vissza nem térítendő támogatást a Vitaplus Élelmiszer, Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Kft..

A VITAPLUS ÉLELMISZER, GYÓGYSZERGYÁRTÓ ÉS KERESKEDELMI Korlátolt Felelősségű Társaság támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásra.

A „Medistus Antivirus száj- és torokspray kifejlesztése a légúti fertőzések mellékhatások nélküli megelőzésére” című, 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00301 azonosító számú támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt összköltsége 165.738.900, - Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 100.265.868, - Ft.

Korunk nagy kihívása az egyre gyakoribb légúti eredetű fertőzésekkel (pl. nátha, influenza, hörgőgyulladás, garatgyulladás, tüdőgyulladás) szembeni hatékony védelem. Az Egészségügyi Világszervezet évente 20-50 millió komoly kimenetelű fertőzést regisztrál, ebből fakadóan 2-5 millió kórházi tartózkodást és 3-600 ezer halálestet.

A védőoltások hatékonysága és társadalmi elfogadottsága megkérdőjelezhető, alkalmazásuk pedig fájdalmas, és csak szakember által végezhető, ráadásul sokféle mellékhatásuk van (pl. fejfájás, fáradtság, szédülés, hányinger, izomfájdalom, láz, GBS autoimmune szindróma). A légúti fertőzések kezelésére vonatkozóan szintén sokféle termék létezik, azonban a megelőzés jóval fontosabb lenne. A fejlesztendő termék erre a védelmi feladatra összpontosít.

Tervezett projekteredményünk, a Medistus Antivirus száj- és torokspray fejlesztésekor a fő célunk egy olyan hatóanyag kombináció kidolgozása, amely egyszerre biztosítja a száj- és garatnyálkahártya védelmét és a kórokozók bejutásának megakadályozását.

A fejlesztés eredményeként megszülető termék orvostechnikai eszközként kerül piaci bevezetésre. A termék hatásának és hatásosságának tudományos megalapozottságát in-vitro, ex-vivo és klinikai vizsgálatokkal kívánjuk alátámasztani.

Célunk egy olyan termék létrehozása, amely hatását egyszerűen és megbízhatóan, azaz mellékhatások, illetve rezisztencia felépülése nélkül, kizárólag mechanikai úton fejti ki és minden korosztály által tartósan is használható. Mivel sem a magyar, sem pedig a nemzetközi piacon ilyen kettős hatású, fertőzés megelőzést szolgáló spray nem található a kínálatban, ezért nagy sikerű fogadtatásra számíthat az új termék.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter