Megjelent: 3 hónapja

Száj- és torokspray kifejlesztésére nyert támogatást a Vitaplus

A légúti fertőzések mellékhatások nélküli megelőzésére szolgáló Medistus Antivirus száj- és torokspray kifejlesztésére nyert vissza nem térítendő támogatást a Vitaplus Élelmiszer, Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Kft..

A VITAPLUS ÉLELMISZER, GYÓGYSZERGYÁRTÓ ÉS KERESKEDELMI Korlátolt Felelősségű Társaság támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásra.

A „Medistus Antivirus száj- és torokspray kifejlesztése a légúti fertőzések mellékhatások nélküli megelőzésére” című, 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00301 azonosító számú támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt összköltsége 165.738.900, - Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 100.265.868, - Ft.

Korunk nagy kihívása az egyre gyakoribb légúti eredetű fertőzésekkel (pl. nátha, influenza, hörgőgyulladás, garatgyulladás, tüdőgyulladás) szembeni hatékony védelem. Az Egészségügyi Világszervezet évente 20-50 millió komoly kimenetelű fertőzést regisztrál, ebből fakadóan 2-5 millió kórházi tartózkodást és 3-600 ezer halálestet.

A védőoltások hatékonysága és társadalmi elfogadottsága megkérdőjelezhető, alkalmazásuk pedig fájdalmas, és csak szakember által végezhető, ráadásul sokféle mellékhatásuk van (pl. fejfájás, fáradtság, szédülés, hányinger, izomfájdalom, láz, GBS autoimmune szindróma). A légúti fertőzések kezelésére vonatkozóan szintén sokféle termék létezik, azonban a megelőzés jóval fontosabb lenne. A fejlesztendő termék erre a védelmi feladatra összpontosít.

Tervezett projekteredményünk, a Medistus Antivirus száj- és torokspray fejlesztésekor a fő célunk egy olyan hatóanyag kombináció kidolgozása, amely egyszerre biztosítja a száj- és garatnyálkahártya védelmét és a kórokozók bejutásának megakadályozását.

A fejlesztés eredményeként megszülető termék orvostechnikai eszközként kerül piaci bevezetésre. A termék hatásának és hatásosságának tudományos megalapozottságát in-vitro, ex-vivo és klinikai vizsgálatokkal kívánjuk alátámasztani.

Célunk egy olyan termék létrehozása, amely hatását egyszerűen és megbízhatóan, azaz mellékhatások, illetve rezisztencia felépülése nélkül, kizárólag mechanikai úton fejti ki és minden korosztály által tartósan is használható. Mivel sem a magyar, sem pedig a nemzetközi piacon ilyen kettős hatású, fertőzés megelőzést szolgáló spray nem található a kínálatban, ezért nagy sikerű fogadtatásra számíthat az új termék.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter