Megjelent: 11 éve

Széchenyi Pihenőkártya: nehéz az átállás

A munkáltatók mintegy felénél gondot okozhat az átállás az üdülési csekkről a Széchenyi Pihenőkártyára (SZÉP) - derül ki egy felmérésből. Megfelelő szakmai támogatással ugyanakkor az átállás jelentősen egyszerűsíthető.

images

images

Mint ismeretes, az üdülési csekk kedvezményes adózása idén október elsejével megszűnt, azt jövőre már nem bocsátják ki. Így a legtöbb munkáltató már idén beépíti a béren kívüli juttatásai közé a júliusban először az OTP által bevezetett SZÉP kártyát.

- Vannak módszerek, amelyekkel az átállás megkönnyíthető, ráadásul a SZÉP kártya pénzügyileg is előnyösebb ma már a munkáltatók számára, mint a korábbi papír alapú rendszer - mondja Fata László, a felmérést végző Cafeteria Trend szakértője.

A változást mutatja az is, hogy a szeptemberben végzett lekérdezés során a munkáltatók fele úgy nyilatkozott, nem kíván már papírutalványokat adni üdülési támogatásként az idén.

- Az OTP SZÉP kártya azért is előnyös a munkáltatóknak, mert nincs számukra semmilyen költsége a kibocsátó felé, sőt, jellegénél fogva minimális az adminisztrációs munka. Ráadásul, mint többfunkciós kártya, a jövőben korlátlanul bővíthető az OTP SZÉP kártyával igénybe vehető szolgáltatások köre - mondta el Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

A vezetője közölte: az eddig leszerződött munkáltatók dolgozóik körülbelül felének töltöttek már üdülési keretet a kártyájára. Az így elérhetővé vált támogatást a munkavállalók ma már mintegy ezerötszáz elfogadóhelyen használhatják fel országszerte az OTP SZÉP kártyapartneri hálózatában.

Annak érdekében, hogy minél több elfogadóhelyi partner csatlakozhasson a hálózathoz, már négy különböző módon is lehetséges a plasztikkártyával fizetni. A korábban is elérhető fizetési módok (POS terminálon, webshopon, vagy az OTP SZÉP kártya weboldalán keresztül történő fizetés) mellett az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. a napokban bevezetett egy új elfogadási lehetőséget, a telefonos autorizációt, így telepített terminál vagy internet-kapcsolat nélkül is lehet a kártyát használni. Ez főleg a falusi turizmus kisebb szálláshelyei számára nyújthat segítséget.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. számára nem újdonság az elektronikus kártya alkalmazása: a Cafeteria kártya forgalmazása terén három éves tapasztalattal rendelkezik, és piacvezetőnek mondható az elektronikus utalványokon alapuló béren kívüli juttatások piacán.
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook