Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Szegeden bővít az NNG

Amerika után Szegeden terjeszkedik az NNG, az ősszel nyíló új fejlesztői központba kétszáz új, főleg programozói állásra keresnek munkatársakat – jelentette be a cég elnöke szerdán Szegeden, sajtótájékoztatón.

David Wiernik hangsúlyozta: Magyarország a legjobb befektetési célpont informatikai fejlesztésre.

Elmondta: az új központ megnyitásával több, fontos projektjét költözteti Szegedre az iGO Navigációt fejlesztő NNG Kft. Az első szakaszban 50 új kollégát vesznek fel, majd a létszámot fokozatosan 200-ra bővítik. A programozói központ a tervek szerint novemberben nyílik.

Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója elmondta: Szeged mellett a jól képzett szakemberek, a gyakorlatorientált informatikai képzés, az előkészítő tárgyalások konstruktív légköre, a színvonalas egyetemi együttműködés lehetősége, az elérhető infrastruktúra és a városra hagyományosan jellemző élénk tudományos élet miatt döntött az NNG vezetése.

Az új központba elsősorban C++ fejlesztői, -tesztelő és -csoportvezetői munkakörökbe keresnek pályázókat, illetve a felhasználói felület fejlesztéséhez grafikusok és scripterek jelentkezését várják. A budapesti irodában jelenleg 650 embert foglalkoztatnak.

Az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd. Bár az iparágban jellemző trend a programozási feladatok kiszervezése olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, az NNG vezetősége határozottan kitart amellett, hogy a fejlesztési munkát és a cég központi tevékenységét Magyarországon tartsa – mondta a vezérigazgató.

A 2004-ben alakult NNG Kft. az autóipari, az okostelefonos és a személyi navigációs szektor egyik vezető szolgáltatójaként kínál fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat, melyekhez szolgáltatások széles köre, valamint egy univerzális online szoftver- és térképfrissítő portál kapcsolódik.

Az NNG iGO Navigációs szoftverét használó eszközök száma mára világszerte meghaladja a 20 millió darabot, míg a nemzetközileg is elismert 30 legnagyobb autómárkától származó megrendeléseinek száma a 30 milliót.

A navigációs piacon meghatározó, folyamatosan fejlődő és bővülő vállalat 8 irodát működtet világszerte: egy magyarországi központot és további irodákat Izraelben, Svájcban, Indiában, Ausztráliában, Kínában és az Egyesült Államokban.

A nyilvános adatok szerint a társaság nettó árbevétele a 2012-es üzleti évhez képest 50,5 százalékkal, 16,885 milliárd forintra nőtt 2013-ban. Az adózott eredmény a 2012-es 2,951 milliárd forintról 4,778 milliárd forintra emelkedett.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csaknem 250 embert küld el a Budapest Airport

Újabb létszámleépítést hajt végre a Budapest Airport, mivel a szeptembertől érvényben lévő utazási korlátozások és a vártnál lassabban... Teljes cikk

A Market Építő, a Vesta Home és a Visual Cortex lett Az Év Széchenyi Vállalkozása

Átadták Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020-díjakat Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. A fődíjat az évi 500 millió forint... Teljes cikk

Magyar multi program: több mint 7 milliárdot kap 37 magyar vállalkozás

Összesen 7,6 milliárd forint értékben 37 vállalkozás nyert támogatást a Magyar multi programban - mondta az Innovációs és Technológiai... Teljes cikk