Megjelent: 6 éve

Szervezeti agilitás növelése a tanulási kultúra fejlesztésével és e-learning megoldásokkal

Szervezetek milliói gondolkodnak nap mint nap azon, hogy miként tehetnének szert saját piacukon tartós versenyelőnyre. Egy-egy termék- vagy szolgáltatás-innováció csak rövid ideig jelent lépéselőnyt, hiszen a versenytársak ugyanúgy kitalálnak valami újat, valami mást válaszként. A ‘racionalizáció’ (leánykori nevén költségcsökkentés) bizonyos ponton túl már a kívánttal ellentétes hatást válthat ki. Ami igazán fenntarthatóvá tesz egy vállalkozást üzletileg, az a megfelelő emberi erőforrás alkalmazása és tanulási kultúrájának fejlesztése – főleg a nehéz időkben!

Szervezeti agilitás = tanulási kultúra

Ha a munkatársak csak elvárják, hogy az oktató megmondja nekik a tutit és csak passzív befogadók a tanulási folyamatban, akkor a munka más területein sem fogják proaktívan keresni az új megoldásokat. Azonban ha a munkatársak motiváltak a tanulásra, keresik a folyamatos fejlődési lehetőségeket, akkor a szervezet agilitási képessége is jelentősen megnő. Képes lesz gyorsan és proaktívan alkalmazkodni a piaci környezet változásaihoz, nem csak elszenvedni vagy követni azokat. Ehhez azonban az kell, hogy a készségfejlesztés a teljes vállalatra kiterjedjen, mégis költséghatékony és egyénre szabott legyen, valamint a képzési megoldások eredménye beépüljön a munkavégzésbe, és hatása jól mérhető legyen.

Tanulás és nem oktatás

A hagyományos osztálytermi képzés önmagában már kevés egy ilyen tanulási környezet biztosításához. Sőt az új technológiák, az Y, Z és C generáció igényei olyan megoldásokat kívánnak, melyek sikeresen vegyítik a formális, informális és közösségi tanulási módszereket. A cél, hogy oktatás helyett tanulásról beszéljünk. Az e-learning, azaz az technológia által támogatott tanulás, pont ezen tanulóközpontú megoldások kialakítását biztosítja.

„Blend Your Solution”

Fontos, hogy ne csak egy eseményben, hanem a különböző tanulási módszereket kombináló tanulási folyamatban gondolkodjunk, mert ez tudja biztosítani, hogy a tanultak beépüljenek a munkavégzésbe. Ez a világszerte egyre inkább elterjedő Blended Learning (kombinált tanulás) módszer lényege. Ezt felismerve határoztuk el, hogy a jövőben az élő tréningeket e-learning megoldásokkal támogatjuk.

Miért jó mindez a szervezet számára?

Elsősorban azért, mert nagyon célzottan, egyénre és szervezeti egységre szabottan, ugyanakkor költséghatékonyan történik a fejlesztési folyamat. Fontos szempont, hogy a munkatársak nem csak passzív befogadóként jelennek meg a tanulási tevékenységekben, hanem külső és belső motivációk mentén aktív részesei is legyenek annak. Teljes vállalatra kiterjedő megoldások kialakításában (pl. kompetencia rendszerhez igazított e-learning kínálat), vagy tanulási folyamatok tervezésében és megvalósításában támogatunk HR szakembereket, külső és belső trénereket, szervezetfejlesztőket egyaránt.

Hogyan támogatjuk mindezt?

A Blendyoursolution a Skillsoft, a világ legnagyobb e-learning tartalomfejlesztőjének, hivatalos magyarországi partnere. Több mint 1000 üzleti témában kínálunk kurzusokat, videókat, könyveket, esettanulmányokat és szimulációkat online formában. Cégvezetés, marketing, értékesítés, pénzügyek, HR, kommunikáció – a legnépszerűbb témák, melyek egyenként is több tucat kurzust jelenthetnek. A képzési anyagok általában 1-2 órás időtartalmúak, de mindegyik lebontható kisebb modulokra, ami lehetővé teszi a tanulási folyamat saját igények szerinti ütemezését. Az árat több tényező befolyásolja, mégis töredéke a hagyományos képzésekre költött összegeknek, miközben pontosan visszamérhető a résztvevők aktivitása és a munkakörben történt fejlődése is.

A Skillsoft az üzleti modulok mellett lefed szinte minden ma létező IT témát fejlesztőknek és végfelhasználóknak egyaránt, és az online elérhető mentor csapat tagjai segítenek a nemzetközileg elfogadott certifikációs vizsgára való felkészülésben is.

Vegyen részt ingyenes tudásmegosztó webinarjainkon!

Tudjon meg többet a fenti lehetőségekről, vegyen részt webinárjainkon, vagy olvassa white paper anyagainkat!

 • December 4-i webinar: Az e-learning 8 alap kérdése - Mi is az az e-learning? Miért jó ez a szervezetek számára? Hogyan javítja ez a tanulás hatékonyságát? Milyen a jó minőségű e-learning tartalom? Belső fejlesztés vagy kész anyagok? Hogyan lesz ebből hatékony tanulási folyamat? Milyen témákkal érdemes kezdeni? Mitől lesz ez az egész sikeres?
 • December 11-i webinar: Eredményes blended tanulási programok kialakítása –Bemutatunk egy hatékony tanulási folyamatot, amely segít abban, hogy a tanultak valóban beépüljenek a munkavégzésbe.

  További információ a Skillsoft és a Blendyoursolution blended learning megoldásairól:
  www.blendyoursolution.com
  office@blendyoursolution.com
  + 36 30 422 6749
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter