Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Szócska Miklós videoüzenetben nyugtatja meg a nyugdíjasokat

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a kormány honlapjára szerdán felkerült videóban személyesen nyugtatja meg a nyugdíjasokat, hogy nem tervezik sem a szolgáltatási csomag csökkentését, sem az egészségbiztosítási járulék bevezetését nekik.

Az államtitkár ezzel Bodrogi József szavaira reagált, aki a Napi Gazdaság Az egészség ára című konferenciáján szólalt fel szerdán. Bodrogi József - a meghívó szerint miniszteri biztosként - arról beszélt, valahogyan meg kell oldani, hogy a nyugdíjasok egészségügyi járulékot fizessenek. Azt mondta, például a nyugdíjak bruttósításával fedezni lehetne a nyugdíjasok egészségügyi ellátását. Hozzátette továbbá, hogy vagy az egészségügyi járulék mértékét kell emelni, vagy az ahhoz tartozó szolgáltatási csomag tartalmát kell szűkíteni. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez jelenleg nincs napirenden.

A felszólalással kapcsolatban előbb az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága, majd a Kormányszóvivői Iroda is közleményt juttatott el az MTI-hez, jelezve, hogy Bodrogi Józsefnek a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztosi megbízatása november 13-án lejárt, így semmilyen jogosultsága nem volt arra, hogy a kabinet nevében nyilatkozatot tegyen.

A Napi Gazdaság szerdai konferenciáján Szócska Miklós is előadást tartott volna, ám az államtitkár a kormányülés elhúzódása miatt nem tudott részt venni a rendezvényen.

Szócska Miklós a videofelvételen kiemelte: sem a szolgáltatási csomag csökkentése, sem pedig a nyugdíjasok egészségbiztosítási járulékkal való terhelése nincs sem a kormány, sem pedig az egészségügyi államtitkárság napirendjén. Ezzel foglalkozó háttérmunka nem zajlik - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: továbbra is szolidaritási, kockázatközösség alapú közszolgálati egészségügyet építenek, amelybe ez a két megoldás nem fér bele.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook