Megjelent: 13 éve

Szolgáltató alapján válasszunk egészségpénztárat

A jó szemüveg beruházás. Nemcsak a kiadás mértéke vagy a használati idő hossza miatt, hanem azért is, mert látásunkat teszi tökéletessé. Így aztán érdemes körültekintően megvizsgálni, hogy hol és hogyan költjük el pénzünket, jelen esetben egészségpénztári megtakarításainkat - derül ki a "Fókuszban a látás" Program vizsgálatából.

Az egészségpénztárak és a szolgáltatók közötti megállapodástól függően az egyes optikákban igénybe vehető kedvezmények között zsebbevágó lehet az eltérés - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Egészségpénztári tagok jelentős adókedvezményt vehetnek igénybe egészségügyi szolgáltatások és egészségvédelemre fordított kiadások esetében. Ha a pénztártag helyett a munkáltatója átvállalja a tagdíjfizetést, azt nem terheli adó és járulék, az átvállalt összeg adólevonások nélkül a pénztártagé, az egyéni befizetések után pedig 30 százalékos személyi jövedelemadó kedvezmény jár. Az előnyök sora ezzel azonban még nem ért véget: hiszen a pénztártagokra a szolgáltató helyeken, így az optikákban további kedvezmények várnak.

A pénztártagok megtakarításaikat gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök - így szemüveg, kontaktlencse vagy akár kontaktlencse ápolófolyadék - vásárlására is fordíthatják. Az önkéntes egészségpénztári keret terhére történő új szemüveg elkészíttetéséhez nem szükséges orvosi beutaló.


Kisebbeknél 15-25, nagyobbaknál 50-100 százalékos a kedvezményAz egészségpénztárak és az optikák közötti megállapodásoktól függően a kedvezmények azonban eltérőek lehetnek: néhány optikában 5-10 százalékos kedvezményt kapunk, míg nagyobb hálózatok esetében akár 15-25 százalékos kedvezmény is illetheti az egészségpénztári tagsággal rendelkezőket. A szemvizsgálatnál igénybe vehető kedvezmények 50 százaléktól 100 százalékig terjedhetnek. Vannak olyan pénztárak, amelyeknek csak 50, de vannak olyanok is, amelyeknek 400 szaküzlettel van szerződésük.

Nem mindegy tehát, hogy hova tér be az ember szemüveget csináltatni. Érdemes erről tájékozódni: az érintett üzletek listáját a pénztár honlapján közzétett szolgáltatáskeresőben vagy a partnerlistán keresztül lehet elérni. A felmérés azonban rámutatott, hogy ezen a téren vannak még hiányosságok: ugyan a legtöbb önkéntes egészségpénztár közzéteszi, hogy mely szolgáltatókkal van szerződése, de a kedvezmények mértékét nem mindig tüntetik fel.

Ennek ellenére az előnyöket és a tagságból származó biztonságot egyre többen ismerik fel, így az egészségpénztári piac folyamatosan növekszik. A gyógyszerekre fordított kiadásokon túl a legtöbben éppen az optikákban költik el megtakarításaikat, vagyis egyre többen kényeztethetik szemüket minőségi szemüveggel, minőségi lencsékkel.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter