Megjelent: 11 éve

Szombaton is dolgozni fog a magyarok többsége

Holnap nyitva tartanak az állami intézmények, a bankok, sőt hétköznapi menetrenddel közlekednek a buszok és a vonatok is. Ugyanis augusztus 29-én dolgozzuk le a múlt heti szabadnapot. Idén még egyszer fogunk eltérni a naptár szerinti munkarendtől, 2010-ben viszont már egy hosszú hétvégénk sem lesz, írja a Népszava.

Szombaton is dolgozni fog a magyarok többsége. Pénteki munkarend szerint várják az ügyfeleket például a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban, illetve a bankokban is, többek között az OTP-ben, a K&H-ban, a CIB Banknál, illetve az Ersténél. Nem pihennek a masiniszták és a buszsofőrök sem, hiszen a vonatok és a buszok pénteki menetrend szerint viszik az utasokat, áll a lapban.

Idén már csak egyszer térünk el a naptár szerinti munkarendtől: december 19-én, szombaton pótoljuk be azt, hogy december 24-én munka helyett a családdal töltjük az időt. 2010-ben viszont egy hosszú hétvége sem lesz munkanap áthelyezés miatt.

A pihenőnapokat egyébként a munkaügyi miniszter rendelete szabályozza, ami kiterjed minden munkáltatóra, közigazgatási szervre és az ott foglalkoztatott munkavállalókra, közalkalmazottakra, közszolgálati jogviszonyban állókra. Nem érinti azonban a megszakítás nélkül üzemelő és munkaszüneti napokon is működő cégeket és alkalmazottaikat. A lakossági ellátást és szolgáltatást végző, valamint az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatottak munkarendje is eltérhet a rendelettől.

Népszava
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter