Megjelent: 10 éve

Szombaton is dolgozni fog a magyarok többsége

Holnap nyitva tartanak az állami intézmények, a bankok, sőt hétköznapi menetrenddel közlekednek a buszok és a vonatok is. Ugyanis augusztus 29-én dolgozzuk le a múlt heti szabadnapot. Idén még egyszer fogunk eltérni a naptár szerinti munkarendtől, 2010-ben viszont már egy hosszú hétvégénk sem lesz, írja a Népszava.

Szombaton is dolgozni fog a magyarok többsége. Pénteki munkarend szerint várják az ügyfeleket például a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban, illetve a bankokban is, többek között az OTP-ben, a K&H-ban, a CIB Banknál, illetve az Ersténél. Nem pihennek a masiniszták és a buszsofőrök sem, hiszen a vonatok és a buszok pénteki menetrend szerint viszik az utasokat, áll a lapban.

Idén már csak egyszer térünk el a naptár szerinti munkarendtől: december 19-én, szombaton pótoljuk be azt, hogy december 24-én munka helyett a családdal töltjük az időt. 2010-ben viszont egy hosszú hétvége sem lesz munkanap áthelyezés miatt.

A pihenőnapokat egyébként a munkaügyi miniszter rendelete szabályozza, ami kiterjed minden munkáltatóra, közigazgatási szervre és az ott foglalkoztatott munkavállalókra, közalkalmazottakra, közszolgálati jogviszonyban állókra. Nem érinti azonban a megszakítás nélkül üzemelő és munkaszüneti napokon is működő cégeket és alkalmazottaikat. A lakossági ellátást és szolgáltatást végző, valamint az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatottak munkarendje is eltérhet a rendelettől.

Népszava
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter