Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Sztrájkolnak az ANSA olasz hírügynökség újságírói

Négynapos sztrájkba kezdtek péntek reggel hét órakor a legnagyobb olasz hírügynökség, az ANSA újságírói, tiltakozásul a cégvezetés azon terve ellen, hogy 2008-2009-ben csökkenti az alkalmazottak számát.

A munkát kedd reggel hét órakor veszik fel újra. A hírügynökség vezetése "15 százalékos létszámcsökkentést tervez az újságírók körében (...), és konkrétan 50 fős feleslegről beszél a hét, már távozott személyen kívül" - közölték az újságírók.

Emlékeztetnek arra, hogy három hónappal ezelőtt már felfüggesztettek egy munkabeszüntetést, mert az ANSA elnökétől, Boris Biancheritől biztosítékokat kaptak arra nézve, hogy nem valósítják meg a 15 százalékos újságíró-elbocsátás elméleti tervét.

A mostani sztrájk keddi bejelentését "meglepetéssel" fogadta a menedzsment, és kijelentette, hogy terve "alapos elemzést érdemel".  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter