Megjelent: 12 éve

Sztrájktörőket nevezett meg honlapján a VDSZSZ

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) honlapján olyan adatokat közölnek, melyekből azonosíthatók a sztrájktörők - kifogásolta egy panaszos az adatvédelmi biztos irodájához benyújtott beadványban. Az ombudsman jogszerűtlennek nevezte a VDSzSz eljárását - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az ügyben a biztos megkereste Gaskó Istvánt, a VDSzSz elnökét. Az ismételt megkeresésre Bárány Péter érdekvédelmi alelnök válaszolt, aki leírta, hogy nincs tudomása arról, hogy a VDSzSz honlapján a sztrájktörőkkel kapcsolatos személyes adatot közöltek volna. A vizsgálat megindításakor azonban a honlap valóban személyes adatok megjelölésével "állított pellengérre" egyes munkavállalókat.

Az adatok nyilvánosságra hozatala adatkezelés, amely csak törvény rendelkezése vagy az érintett hozzájárulása esetén jogszerű. Ezzel ellentétesen járt el tehát a honlap üzemeltetője, amikor a honlapon olyanok személyes adatait tette közzé, akik adataik ilyen célú kezeléséhez nem járultak hozzá. Az országgyűlési biztos felhívta Gaskó Istvánt, gondoskodjék arról, hogy a VDSzSz honlapján szüntessék meg a jogosulatlan adatkezelést, a személyes adatok kezelése során pedig a jövőben járjanak el különös körültekintéssel.

Országos Sajtószolgálat
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter