Megjelent: 6 éve

Tálos Szilvia, a SPAR személyzetfejlesztési vezetője

images

images

Kiváló eredményeket motiválás, támogatás, fejlesztés és képzés útján lehet elérni Tálos Szilvia szerint. - Személyzetfejlesztési vezetőként a vállalat teljes személyzetfejlesztési politikájáért felelek. Mindegy, hogy stratégiai feladat vagy napi operatív munka, minden esetben ezeket az eszközöket használom, és erre biztatom vezetőtársaimat is - vallja a HR szakember.
Az eredményeken túl mindig büszkeséggel töltötte el, hogy az általa vezetett munkatársakat motivált, önállóan is dolgozni képes, céltudatos csapattá tudta formálni.

Nagy szerepük van a belső képzéseknek

A SPAR-nál a személyzetfejlesztési osztály feladatainak nagy részét a több ezer bolti és logisztikai dolgozónk képzése, fejlesztése teszi ki. Széles képzési palettájukon megtalálhatóak számukra speciálisan kifejlesztett, belső erőforrásból megvalósított szakmai képzések. – A korábbi években is nagy szerepük volt a vállalatnál a belső képzéseknek, de ettől az évtől kezdődően különösen nagy hangsúlyt fektetünk erre a területre, hiszen a gazdasági lehetőségeinkhez alkalmazkodva a belső erőforrással megvalósított fejlesztés lesz számunkra csak elérhető - mondja a személyzetfejlesztési vezető.

Ezen felül lehetőségeikhez mérten külső partnerek által szervezett képzéseket is biztosítanak munkatársaik részére, ahol vezetői képességeiket fejleszthetik.

Szilvia karrier programjaikból kiemelte a TOP eladó és SPAR Mester képzésüket, amelyeken egy éves program kereteink belül a képzésben részt vevők átfogó ismereteket szerezhetnek a szakmáról, és képzéstől függően nagy eséllyel léphetnek előre pozíciójukból.

Nagy hangsúlyt fektetnek a szakiskolás képzésre is. Magyarország egyik legnagyobb szakiskolásokat befogadó gyakorlati helyeként kiemelten jó kapcsolatot ápolnak a kereskedelmi és iparkamarákkal megyeszerte és Budapesten is.

Terveik között szerepel a SPAR húsüzem fejlesztésével együtt egy kisebb oktatóközpont felépítése.

Célok, ambíciók

A munka egy nagyvállalatnál sok gyakorlati tapasztalatot jelent. Szilvia azonban az elméleti tudásának bővítésére is figyelmet fordít különböző szakirányú képzések elvégzésével. A life long learning jegyében idén februárban diplomázott a BKF Business Coach - üzleti edző szakán és májusban pedig NLP Pratctitioner minősítést szerzett.
Szilvia fontosnak tartja, hogy minél több coaching szemléletű vezető dolgozzon vállalatunknál.

Sokszor találkozik ugyanis azzal az alapvető problémával, hogy a vezetők sok esetben nem tudnak azonosulni a pozíciójukból fakadó mentoring feladatokkal. - Az én feladatom, hogy támogassam, és erősítsem a felelősségteljes beosztást betöltő munkavállalókat abban, hogy értsék és érezzék a mentorálás feladatának súlyát és jelentőségét, valamint élvezzék egy sikeres mentoring folyamat eredményét - meséli a HR szakember.

- A személyzetfejlesztési osztály vezetőjeként célom, hogy támogassam a fejlődés útján azokat a kollégáimat, akik szeretnék és nyitottak is a változásra. Hiszem és vallom, hogy a változás pozitív és elkerülhetetlen. Minden emberben megvan a képesség és tudás ahhoz, hogy megvalósítsa céljait – csak annyi kell, hogy segítsenek ennek a felismerésében. Többek között ez a személyzetfejlesztés egyik kiemelt feladata - mondja Tálos Szilvia.

Magánélet

Tálos Szilvia a Komárom-Esztergom Megyei Oroszlányon született. Nyolc évvel ezelőtt költözött Budapestre, ahol jelenleg is él párjával. Hétköznapjaik nagy részét a munka teszi ki, a hétvégék pedig az elmúlt években a tanulással teltek.
Szilviát nagyon vonzza a reformtáplálkozás témaköre, így ha ideje engedi, a gasztronómiának hódolva tölt órákat a konyhában reformételek kikísérletezésével. Szeret túrázni, érdekli a keleti kultúra, így rövid távú tervei között szerepel az is, hogy megismerkedjen a jógával.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk