Megjelent: 6 éve

Tálos Szilvia, a SPAR személyzetfejlesztési vezetője

images

images

Kiváló eredményeket motiválás, támogatás, fejlesztés és képzés útján lehet elérni Tálos Szilvia szerint. - Személyzetfejlesztési vezetőként a vállalat teljes személyzetfejlesztési politikájáért felelek. Mindegy, hogy stratégiai feladat vagy napi operatív munka, minden esetben ezeket az eszközöket használom, és erre biztatom vezetőtársaimat is - vallja a HR szakember.
Az eredményeken túl mindig büszkeséggel töltötte el, hogy az általa vezetett munkatársakat motivált, önállóan is dolgozni képes, céltudatos csapattá tudta formálni.

Nagy szerepük van a belső képzéseknek

A SPAR-nál a személyzetfejlesztési osztály feladatainak nagy részét a több ezer bolti és logisztikai dolgozónk képzése, fejlesztése teszi ki. Széles képzési palettájukon megtalálhatóak számukra speciálisan kifejlesztett, belső erőforrásból megvalósított szakmai képzések. – A korábbi években is nagy szerepük volt a vállalatnál a belső képzéseknek, de ettől az évtől kezdődően különösen nagy hangsúlyt fektetünk erre a területre, hiszen a gazdasági lehetőségeinkhez alkalmazkodva a belső erőforrással megvalósított fejlesztés lesz számunkra csak elérhető - mondja a személyzetfejlesztési vezető.

Ezen felül lehetőségeikhez mérten külső partnerek által szervezett képzéseket is biztosítanak munkatársaik részére, ahol vezetői képességeiket fejleszthetik.

Szilvia karrier programjaikból kiemelte a TOP eladó és SPAR Mester képzésüket, amelyeken egy éves program kereteink belül a képzésben részt vevők átfogó ismereteket szerezhetnek a szakmáról, és képzéstől függően nagy eséllyel léphetnek előre pozíciójukból.

Nagy hangsúlyt fektetnek a szakiskolás képzésre is. Magyarország egyik legnagyobb szakiskolásokat befogadó gyakorlati helyeként kiemelten jó kapcsolatot ápolnak a kereskedelmi és iparkamarákkal megyeszerte és Budapesten is.

Terveik között szerepel a SPAR húsüzem fejlesztésével együtt egy kisebb oktatóközpont felépítése.

Célok, ambíciók

A munka egy nagyvállalatnál sok gyakorlati tapasztalatot jelent. Szilvia azonban az elméleti tudásának bővítésére is figyelmet fordít különböző szakirányú képzések elvégzésével. A life long learning jegyében idén februárban diplomázott a BKF Business Coach - üzleti edző szakán és májusban pedig NLP Pratctitioner minősítést szerzett.
Szilvia fontosnak tartja, hogy minél több coaching szemléletű vezető dolgozzon vállalatunknál.

Sokszor találkozik ugyanis azzal az alapvető problémával, hogy a vezetők sok esetben nem tudnak azonosulni a pozíciójukból fakadó mentoring feladatokkal. - Az én feladatom, hogy támogassam, és erősítsem a felelősségteljes beosztást betöltő munkavállalókat abban, hogy értsék és érezzék a mentorálás feladatának súlyát és jelentőségét, valamint élvezzék egy sikeres mentoring folyamat eredményét - meséli a HR szakember.

- A személyzetfejlesztési osztály vezetőjeként célom, hogy támogassam a fejlődés útján azokat a kollégáimat, akik szeretnék és nyitottak is a változásra. Hiszem és vallom, hogy a változás pozitív és elkerülhetetlen. Minden emberben megvan a képesség és tudás ahhoz, hogy megvalósítsa céljait – csak annyi kell, hogy segítsenek ennek a felismerésében. Többek között ez a személyzetfejlesztés egyik kiemelt feladata - mondja Tálos Szilvia.

Magánélet

Tálos Szilvia a Komárom-Esztergom Megyei Oroszlányon született. Nyolc évvel ezelőtt költözött Budapestre, ahol jelenleg is él párjával. Hétköznapjaik nagy részét a munka teszi ki, a hétvégék pedig az elmúlt években a tanulással teltek.
Szilviát nagyon vonzza a reformtáplálkozás témaköre, így ha ideje engedi, a gasztronómiának hódolva tölt órákat a konyhában reformételek kikísérletezésével. Szeret túrázni, érdekli a keleti kultúra, így rövid távú tervei között szerepel az is, hogy megismerkedjen a jógával.
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter