Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Támogatja a VOSZ a kamarák megerősítését

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatja a gazdasági kamarák megerősítését szolgáló törekvéseket, de ellenzi a kötelező kamarai tagság intézményének újraélesztését - közölte a VOSZ hétfőn az MTI-vel.

Az öt pontban megfogalmazott álláspont szerint a szövetség támogatja a kötelező kamarai regisztráció gyakorlatának bevezetését, de ellenzi a kötelező kamarai tagságot, és az ebből eredő - adószerű - tagdíj kivetését.

A VOSZ álláspontja szerint a gazdasági önkormányzatként működő kamarák szigorú vállalkozói kontroll alatt működhetnek. A kamarai szerepvállalás kibővítése során többletjogosítványok is rendelhetők legyenek a gazdasági önkormányzatokhoz, például a piacvédelem, a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések kamarák általi felügyelete.

A VOSZ álláspontja alapján a gazdasági kamarák kibővült közfeladatainak ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet az állami költségvetésből kell biztosítani.

A kamarai rendszer átalakítása során egyértelműen rögzíteni kell, hogy a gazdasági kamarák nem vehetnek részt a szociális párbeszéd intézményrendszerének munkájában, például az Országos Érdekegyeztető Tanácsban, az ágazati párbeszéd bizottságokban, a Nemzeti ILO Tanácsban, a Munkaerő-piaci Alap Irányító Testületben és a regionális munkaügyi tanácsokban - közölte a VOSZ.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter