Szerző: Paraszt Imre
Megjelent: 12 éve

Társadalmi felelősségvállalás az éhező gyermekek érdekében

Már Magyarországon is egyre több vállalat gondolja úgy, hogy folyamatosan bővülő javaiból illik a társadalom kevésbé tehetős rétegét támogatnia. Ezek közé tartozik a Sodexho Pass Hungária Kft. is, amely a mai napon a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen országos pályázatot ír ki a rászoruló családok támogatására.

A Sodexho Ajándék Nap névre hallgató pályázat keretén belül 3 helyszín 50 családja részesül 15 ezer forint értékű Sodexho Pass Extra Ajándék utalványban, hogy azt a családok felnőtt tagjai a helyi INTERSPAR áruházban élelmiszerre költhessék. Annak érdekében, hogy a bevásárlást nyugodt körülmények között, a lehető legfelelősségteljesebb módon végezhessék el, gyermekeiknek külön programokat szervez a cég a helyi művelődési házban, természetesen az aznapi étkezést is biztosítva számukra.

A pályázók kiválasztása az önkormányzatok segítségével történik, akiknek csupán annyi a feladatuk, hogy egy pályázat keretében hírt adjanak 50 rászoruló családról, illetve szociális körülményeikről; valamint művelődési házukkal helyszínt biztosítsanak a fenti rendezvénynek.

A programok helye egyelőre nem ismert, mivel az a nyertes családok lakóhelyétől függ, annyi viszont bizonyos, hogy a 2007. november 30. és december 2-a között megrendezett rendezvények egy kelet-magyarországi, egy nyugat-magyarországi és egy budapesti településen, illetve kerületben kapnak helyet.

A 2 250 000 forintos összértékű kezdeményezéshez maguk a Sodexho munkatársai is csatlakoztak önkéntes felajánlások formájában, de a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen további támogatók, vállalatok segítségét is szívesen fogadják.

Paraszt Imre, HR Portal
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter