Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Tátrai Miklós munkaügyi bírósághoz fordul Oszkó miatt

Tátrai Miklós munkaügyi bírósághoz fordul, mert szerinte Oszkó Péter pénzügyminiszter nem rendelkezhetett volna a rendkívüli felmondásáról. Erről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) kedden leváltott vezetője a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.

Tátrai Miklós a lapnak azt mondta: a saját és a kollégái szakmai hitelének megőrzése érdekében kell bírósághoz fordulnia.

Hozzátette: munkaviszonya megszüntetése során számos ponton megsértették a vonatkozó jogszabályokat. "Ezek a formai problémák, de sokkal fontosabbnak gondolom a tartalmit. Ha mindaz igaz lenne, ami a felmondásban szerepelt, akkor a vagyonkezelő - velem az élén - pocsék munkát végezhetett az elmúlt másfél évben. Nem hogy javítottunk volna az állami vagyongazdálkodás helyzetén, hanem rontottunk rajta. Ezek az állítások azonban minden alapot nélkülöznek, egyenként cáfolhatók" - fogalmazott a vagyonkezelő volt irányítója.

Arra a kérdésre, hogy mekkora felmondási összegért fordul bírósághoz, úgy válaszolt: ez több tízmillió forint, de nem ezért fordul bírósághoz, hanem mert azt gondolja, hogy Magyarország jogállam, amelyben a pénzügyminiszternek is be kell tartania a jogszabályokat. "Másrészt valótlanok a felmondásban szereplő indokok. Meg kell védenem a szakmai igazamat, az MNV-nél tovább dolgozó kollégák nevében is: ha minden rossz volt, amit csináltunk, akkor annak számos felelőse kellene legyen a vagyontanács tagjaitól az egyszerű munkavállalóig. Ezt a feltételezést szeretném megcáfolni" - mondta a Népszabadságnak Tátrai Miklós.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter