Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Távozik a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet vezetője

Megbízatásának lejárta előtt távozik hivatalából a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) főigazgatója, Juan Somavia személyes okokkal indokolta lemondását.

Somavia 2014 márciusa helyett 2012 szeptemberében fejezi be munkáját. Döntését azért jelentette be egy évvel korábban, hogy maradjon elég idő utódja megválasztásához - áll az ILO pénteki közleményében. Juan Somavia chilei származású, az első vezető az ILO-nál, aki fejlődő országból érkezett. 1998-ban választották meg főigazgatónak. Korábban chilei ENSZ-nagykövetként dolgozott. Az 1919-ben alapított ILO kezdetben a Népszövetség úgynevezett társult önálló szervezete volt.

Magyarország 1922-ben csatlakozott hozzá. A genfi székhelyű ILO az egyetlen jelentősebb intézmény, amely túlélte a Népszövetséget. 1946 óta az ENSZ szakosított intézményeként működik. Fő feladata munkaügyi előírások kidolgozása nemzetközi egyezmények és ajánlások formájában a társadalmi igazságosság előmozdítása céljából.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében az ILO kiemelte, hogy Somavia vezetésével készült el a méltányos munka koncepciója, amely a szervezet programjának középpontjában áll, és a chilei főigazgató hivatali ideje alatt megerősödött az ILO és a szervezet ajánlásainak politikai támogatottsága.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter