Megjelent: 14 éve

Tippek az asszertív álláskereséshez

A munkakereséshez való hozzáállásunk garantálhatja vagy elodázhatja a sikert. Hét tanács a hatékonyabb kereséshez.

A Monster, a világ vezető internetes állásközvetítő cége összeállította azokat a tippeket, melyek kiemelhetnek bennünket a jelöltek tömegéből. Lehetünk asszertívek anélkül, hogy a magatartásunk nyomulós lenne, állítják az amerikai szakértők.

1. A hatékonyság nem arrogancia

Aki kiáll az érdekeiért, nem feltétlenül tapos el másokat. Az arrogáns emberek azok, akik látni sem bírják, ha mások eredményesek. Mindez egy állásinterjún azonnal kiviláglik.

2. Beszéljenek a tettek

A sikereinket helyezzük előtérbe. Ne mi mondjuk el másoknak, milyen nagyszerűek vagyunk, az eredmények legyenek azok, amelyeket bemutatunk.

3. Beszéljenek helyettünk mások

Nem megy igazán a nyomulós, "pushy" magatartás? Kérjünk referenciát másoktól, hivatkozzunk volt főnökünkre, munkatársainkra, üzletfeleinkre, barátainkra, idézzük az ő véleményüket magunkat.

4. Dolgozzunk meg azért, hogy dolgozhassunk

A kimutatások szerint heti öt órát vagy annál kevesebbet tölt a legtöbb munkanélküli azzal, hogy lehetőségeket keres, pozíciókat pályázik meg. Próbájunk teljes munkaidejű, professzionális álláskeresővé válni. Nem könnyű teljes energiánkat belefektetni ebbe a feladatba, de a gyakorlat teszi a mestert.

5. Néha dobjuk le a terhet

Olykor úgy érezzünk, sikertelenek vagyunk, mégha nem is a mi hibánkból? Ne nyomasszuk magunkat az állástalanság gondolatával folyamatosan, pihenjünk és tegyük túl magunkat a problémáinkon időnként.

6. Tárcsázzunk bátran

A személyes kapcsolatteremtéssel kiemelkedhetünk a tömegből. Egy beküldött önéletrajz a legritkább esetben tesz egyedivé, és egy email sem hagy mély nyomot. Próbáljunk beszélni jövendő munkaadónkkal vagy a fejvadásszal.

6. Adjuk el magunkat telefonon

A következő lépcsőfok, ha már felvettük a telefonos kapcsolatot, a profi sales hívás kipróbálása. Legyünk határozottak, jegyezzük meg beszélgetőtársunk nevét, és keressük őt következő alkalommal. Eltanulhatunk professzionális trükköket a sales szakembereknek szóló tananyagokból, akiknek gyakran kell úgynevezett "hideg hívásokat" lebonyolítaniuk.

7. Egyértelmű üzeneteket közvetítsünk

Legyünk következetesek. Az interjú során ügyeljünk testbeszédünkre, viselkedésünkre, és a mondanivalónkkal ne zavarjuk azt össze: összeszedett, céltudatos, megbízható, optimista benyomást kell keltenünk minden kommunikációs csatornán. Higyjünk magunkban, és sugározzuk ezt a hitet.

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter