Megjelent: 15 éve

Tippek az asszertív álláskereséshez

A munkakereséshez való hozzáállásunk garantálhatja vagy elodázhatja a sikert. Hét tanács a hatékonyabb kereséshez.

A Monster, a világ vezető internetes állásközvetítő cége összeállította azokat a tippeket, melyek kiemelhetnek bennünket a jelöltek tömegéből. Lehetünk asszertívek anélkül, hogy a magatartásunk nyomulós lenne, állítják az amerikai szakértők.

1. A hatékonyság nem arrogancia

Aki kiáll az érdekeiért, nem feltétlenül tapos el másokat. Az arrogáns emberek azok, akik látni sem bírják, ha mások eredményesek. Mindez egy állásinterjún azonnal kiviláglik.

2. Beszéljenek a tettek

A sikereinket helyezzük előtérbe. Ne mi mondjuk el másoknak, milyen nagyszerűek vagyunk, az eredmények legyenek azok, amelyeket bemutatunk.

3. Beszéljenek helyettünk mások

Nem megy igazán a nyomulós, "pushy" magatartás? Kérjünk referenciát másoktól, hivatkozzunk volt főnökünkre, munkatársainkra, üzletfeleinkre, barátainkra, idézzük az ő véleményüket magunkat.

4. Dolgozzunk meg azért, hogy dolgozhassunk

A kimutatások szerint heti öt órát vagy annál kevesebbet tölt a legtöbb munkanélküli azzal, hogy lehetőségeket keres, pozíciókat pályázik meg. Próbájunk teljes munkaidejű, professzionális álláskeresővé válni. Nem könnyű teljes energiánkat belefektetni ebbe a feladatba, de a gyakorlat teszi a mestert.

5. Néha dobjuk le a terhet

Olykor úgy érezzünk, sikertelenek vagyunk, mégha nem is a mi hibánkból? Ne nyomasszuk magunkat az állástalanság gondolatával folyamatosan, pihenjünk és tegyük túl magunkat a problémáinkon időnként.

6. Tárcsázzunk bátran

A személyes kapcsolatteremtéssel kiemelkedhetünk a tömegből. Egy beküldött önéletrajz a legritkább esetben tesz egyedivé, és egy email sem hagy mély nyomot. Próbáljunk beszélni jövendő munkaadónkkal vagy a fejvadásszal.

6. Adjuk el magunkat telefonon

A következő lépcsőfok, ha már felvettük a telefonos kapcsolatot, a profi sales hívás kipróbálása. Legyünk határozottak, jegyezzük meg beszélgetőtársunk nevét, és keressük őt következő alkalommal. Eltanulhatunk professzionális trükköket a sales szakembereknek szóló tananyagokból, akiknek gyakran kell úgynevezett "hideg hívásokat" lebonyolítaniuk.

7. Egyértelmű üzeneteket közvetítsünk

Legyünk következetesek. Az interjú során ügyeljünk testbeszédünkre, viselkedésünkre, és a mondanivalónkkal ne zavarjuk azt össze: összeszedett, céltudatos, megbízható, optimista benyomást kell keltenünk minden kommunikációs csatornán. Higyjünk magunkban, és sugározzuk ezt a hitet.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk