Megjelent: 14 éve

Tippek az asszertív álláskereséshez

A munkakereséshez való hozzáállásunk garantálhatja vagy elodázhatja a sikert. Hét tanács a hatékonyabb kereséshez.

A Monster, a világ vezető internetes állásközvetítő cége összeállította azokat a tippeket, melyek kiemelhetnek bennünket a jelöltek tömegéből. Lehetünk asszertívek anélkül, hogy a magatartásunk nyomulós lenne, állítják az amerikai szakértők.

1. A hatékonyság nem arrogancia

Aki kiáll az érdekeiért, nem feltétlenül tapos el másokat. Az arrogáns emberek azok, akik látni sem bírják, ha mások eredményesek. Mindez egy állásinterjún azonnal kiviláglik.

2. Beszéljenek a tettek

A sikereinket helyezzük előtérbe. Ne mi mondjuk el másoknak, milyen nagyszerűek vagyunk, az eredmények legyenek azok, amelyeket bemutatunk.

3. Beszéljenek helyettünk mások

Nem megy igazán a nyomulós, "pushy" magatartás? Kérjünk referenciát másoktól, hivatkozzunk volt főnökünkre, munkatársainkra, üzletfeleinkre, barátainkra, idézzük az ő véleményüket magunkat.

4. Dolgozzunk meg azért, hogy dolgozhassunk

A kimutatások szerint heti öt órát vagy annál kevesebbet tölt a legtöbb munkanélküli azzal, hogy lehetőségeket keres, pozíciókat pályázik meg. Próbájunk teljes munkaidejű, professzionális álláskeresővé válni. Nem könnyű teljes energiánkat belefektetni ebbe a feladatba, de a gyakorlat teszi a mestert.

5. Néha dobjuk le a terhet

Olykor úgy érezzünk, sikertelenek vagyunk, mégha nem is a mi hibánkból? Ne nyomasszuk magunkat az állástalanság gondolatával folyamatosan, pihenjünk és tegyük túl magunkat a problémáinkon időnként.

6. Tárcsázzunk bátran

A személyes kapcsolatteremtéssel kiemelkedhetünk a tömegből. Egy beküldött önéletrajz a legritkább esetben tesz egyedivé, és egy email sem hagy mély nyomot. Próbáljunk beszélni jövendő munkaadónkkal vagy a fejvadásszal.

6. Adjuk el magunkat telefonon

A következő lépcsőfok, ha már felvettük a telefonos kapcsolatot, a profi sales hívás kipróbálása. Legyünk határozottak, jegyezzük meg beszélgetőtársunk nevét, és keressük őt következő alkalommal. Eltanulhatunk professzionális trükköket a sales szakembereknek szóló tananyagokból, akiknek gyakran kell úgynevezett "hideg hívásokat" lebonyolítaniuk.

7. Egyértelmű üzeneteket közvetítsünk

Legyünk következetesek. Az interjú során ügyeljünk testbeszédünkre, viselkedésünkre, és a mondanivalónkkal ne zavarjuk azt össze: összeszedett, céltudatos, megbízható, optimista benyomást kell keltenünk minden kommunikációs csatornán. Higyjünk magunkban, és sugározzuk ezt a hitet.

  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter