Több ezer étterem és szórakozóhely zárt be két év alatt
Budapesten zárt be a legtöbb étterem és büfé, a cukrászdák száma a járvány alatt sem csökkent.
A KSH legfrissebb adatai szerint az éttermek és büfék száma az elmúlt 5 évben 25 ezer körül volt, és tavaly a számuk már a 24 ezert sem érte el, ami 6 százalékos csökkenést jelentett - számolt be róla a 24.hu.
A kocsmákat és a diszkókat kétszer ekkora bezárási hullám sújtotta, bár ezeken a területeken évek óta csökken az egységek száma. 5 évvel ezelőtt 17 ezer volt belőlük, 2019 végére már csak 15 700, 2020 végére ismét ezerrel csökkent a számuk, tavaly szilveszterkor pedig csak 13 358. Két év alatt 2300 egység zárt be, azaz hetedüknek le kellett zárnia a rolót.
A legtöbb étterem és büfé a fővárosban zárt be, italüzletből és zenés szórakozóhelyből Tolnában, Pest megyében, illetve Nógrádban átlag felett szűntek meg helyek. Cukrászdából körülbelül ugyanynni, sőt kicsivel több is működött a járvány két évében, mint előtte.
24.hu
- 2026.01.09Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program és a regisztráció a jegyek menüpont alatt.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.28Vezetés- és szervezetfejlesztés szakmai konferencia Bokor Attila Aranykalitkában című kutatásának harmadik fejezetéhez érkeztünk, amely ötven vezetői életúton keresztül három évtized szervezeti és vezetői tapasztalatát mutatja be. Az OD Partner is mérföldkőhöz érkezett: 30 évesek lettünk. Kinyitjuk szakmai műhelyünket és megosztjuk, hogyan gondolkodunk vezetésről, szervezetről, és aktuálisan milyen témákban mélyedünk el.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.29Bértranszparencia irányelv és diszkrimináció-tilalom Szakmai képzés a bértranszparenciáról és a diszkriminációról HR szakembereknek és vezetőknek. Készüljön fel munkajogászainkkal az EU új bérátláthatósági szabályaira!
Részletek
Jegyek
- 2026.01.31Vállalati szimuláció Valós piaci helyzetben egy-egy döntés meghozatalakor helyt kell állnia mind vezetői, mind kontrolleri képességeinknek. Mennyivel egyszerűbb lenne, hogyha mi is úgy gyakorolhatnánk, mint egy pilóta, aki éles felszállás előtt, a szimulátorban tanulja meg a vezetést, míg kellő rutinra tesz szert. Ez megvalósítható ma már az üzleti életben is.
Részletek
Jegyek
A karácsonyi időszakban számos vállalat dönt úgy, hogy ajándékkal köszöni meg munkavállalói vagy üzleti partnerei együttműködését. Az... Teljes cikk
A férfit többek között különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével vádolják. Teljes cikk
A puha készségek közül a professzionalizmus a második helyen végzett, ami egy szakértő szerint arra utalhat, hogy a fiatalabb generáció munkavállalói lazábbak. Teljes cikk
- Már a pincér is mosogat: mit tehet a vendéglátóipar a munkaerőhiány ellen? 6 hónapja
- Ennyi borravalót kapnak a magyar pincérek 7 hónapja
- Nagy hajrá indul a szezonális munkaerőért – ezekre a munkákra van most a legnagyobb kereslet 7 hónapja
- Hogyan épül fel egy éttermi konyha? 12 hónapja
- Így szabályozza a kormány a borravaló adómentességét 1 éve
- Folytatódik a Marriott ingyenes képzési programja 1 éve
- Kit szólíthat meg az intenzív barista tanfolyam? 1 éve
- Mixer tanfolyam: Karrierlehetőség a rugalmasság és kreativitás jegyében 1 éve
- A vendéglátóipar élelmiszerbiztonsági partnere: A sokkoló hűtő 1 éve
- Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban 1 éve
- Robotoktól való félelem súlyosbíthatja a munkaerőhiányt a vendéglátásban 2 éve
Egy CEO naplója - a világ egyik legnépszerűbb podcastja