Megjelent: 11 éve

Több ezer új munkahely jöhet létre a beruházások révén

Még egyetlen komoly külföldi befektető sem állt el tervezett magyarországi beruházásától, s bár az idén igazán nagy projekt nem lesz, élénk marad a száznál több munkahelyet teremtő beruházások, különösen a regionális szolgáltató központok létesítése - véli Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára a Világgazdaság cikke szerint.

images

Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium illetékes szakállamtitkára, külgazdasági kormánymegbízottja szerint a gyengébb forint és a munkára rakódó terhek csökkentése javította Magyarország versenyképességét az utóbbi hónapokban, középtávon évente 4-5 milliárd euró külföldi működő tőke beáramlása a reális Magyarországra.

A befektetők körében egyébként sem alakult ki olyan kedvezőtlen kép Magyarországról, mint amilyen a szélesebb közvéleményben külföldön - mondta Garamhegyi. Nem véletlen, hogy az új befektetések között nagyon sok az olyan vállalatok bővítése, illetve új projektje, amelyek már korábban megtelepedtek Magyarországon.

Emellett a megkeresések alapján az is látszik, hogy számíthatunk befektetésekre - és így új munkahelyek teremtésére - különböző európai termelőbázisok áttelepítése révén is. Így Szlovákiából, Spanyolországból vagy éppen Olaszországból hozhatnak hozzánk termelést nemzetközi cégek.

Jelenleg 37 nagybefektetővel tárgyalnak szerződéskötések előkészítéséről az egyedi kormánydöntéssel odaítélhető komplex támogatási konstrukció keretében. Ezek összesen 423 milliárd forint beruházást, és 11 ezer új munkahelyet jelenthetnek.

Kevésbé előkészített fázisban 60 megállapodás van 1.561 milliárd forint beruházási elképzeléssel, amelyek mintegy 30 ezer új munkahely létesítését ígérik.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk