Megjelent: 9 hónapja

Több lépésben kellene az szja-t 9 százalékra csökkenteni

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint több lépésben kellene a jelenlegi 15 százalékról kilenc százalékra vagy még alacsonyabbra csökkenteni a személyi jövedelemadó egyetlen kulcsát - írja a Magyar Nemzet. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke korábban hasonlóan fogalmazott.

Parragh László a Magyar Nemzetnek elmondta, a lépésnek abban is volna szerepe, hogy minél több szakember térjen haza azok közül, akik korábban külföldre mentek munkát vállalni.

Parragh László beszélt arról is, hogy a jövedelemadó csökkentésével azonnal nőne négy-ötmillió ember nettó fizetése. "Biztosra vehető, hogy az anyagi többlet egy részét az érintettek elköltenék a boltokban, a szolgáltatóknál, más részéből tartozásaikat törlesztenék, további summát pedig megtakarításra fordítanának, például állampapírt vásárolnának belőle" - nyilatkozta.

"A személyi jövedelemadó lefaragásának kedvező hatásai akkor érvényesülhetnek, ha a fedezetet nem más adók, különösen nem a vállalkozások közterheinek felemelése adná" - vélekedett az elnök.

Korábban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is beszélt arról, hogy több lépésben lehetne csökkenteni az szja-t.

Magyar Nemzet
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter