Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 hónapja

Több lépésben kellene az szja-t 9 százalékra csökkenteni

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint több lépésben kellene a jelenlegi 15 százalékról kilenc százalékra vagy még alacsonyabbra csökkenteni a személyi jövedelemadó egyetlen kulcsát - írja a Magyar Nemzet. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke korábban hasonlóan fogalmazott.

Parragh László a Magyar Nemzetnek elmondta, a lépésnek abban is volna szerepe, hogy minél több szakember térjen haza azok közül, akik korábban külföldre mentek munkát vállalni.

Parragh László beszélt arról is, hogy a jövedelemadó csökkentésével azonnal nőne négy-ötmillió ember nettó fizetése. "Biztosra vehető, hogy az anyagi többlet egy részét az érintettek elköltenék a boltokban, a szolgáltatóknál, más részéből tartozásaikat törlesztenék, további summát pedig megtakarításra fordítanának, például állampapírt vásárolnának belőle" - nyilatkozta.

"A személyi jövedelemadó lefaragásának kedvező hatásai akkor érvényesülhetnek, ha a fedezetet nem más adók, különösen nem a vállalkozások közterheinek felemelése adná" - vélekedett az elnök.

Korábban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is beszélt arról, hogy több lépésben lehetne csökkenteni az szja-t.

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk

Újraindul az újságírók képzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája - írják közleményükben. Teljes cikk