Megjelent: 4 hónapja

Több lépésben kellene az szja-t 9 százalékra csökkenteni

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint több lépésben kellene a jelenlegi 15 százalékról kilenc százalékra vagy még alacsonyabbra csökkenteni a személyi jövedelemadó egyetlen kulcsát - írja a Magyar Nemzet. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke korábban hasonlóan fogalmazott.

Parragh László a Magyar Nemzetnek elmondta, a lépésnek abban is volna szerepe, hogy minél több szakember térjen haza azok közül, akik korábban külföldre mentek munkát vállalni.

Parragh László beszélt arról is, hogy a jövedelemadó csökkentésével azonnal nőne négy-ötmillió ember nettó fizetése. "Biztosra vehető, hogy az anyagi többlet egy részét az érintettek elköltenék a boltokban, a szolgáltatóknál, más részéből tartozásaikat törlesztenék, további summát pedig megtakarításra fordítanának, például állampapírt vásárolnának belőle" - nyilatkozta.

"A személyi jövedelemadó lefaragásának kedvező hatásai akkor érvényesülhetnek, ha a fedezetet nem más adók, különösen nem a vállalkozások közterheinek felemelése adná" - vélekedett az elnök.

Korábban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is beszélt arról, hogy több lépésben lehetne csökkenteni az szja-t.

Magyar Nemzet
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter