Megjelent: 5 éve

Több tízmilliárd pluszt hoztak az online kasszák

Körülbelül 50 milliárd forintot hoztak a kereskedelem azon területei, amelyeken korábban jellemző volt a fekete gazdaság. Az adóügyi helyettes államtitkár úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy szándékukban áll további területekre kiterjeszteni az online kasszák használatát.

Az év első kilenc hónapjában a kereskedelemből 175 milliárd forintos adójövedelem érkezett be az államkasszába, amely 15 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Pankucsi Zoltán, államtitkár sok egyéb ok mellet ebben jelentős szerepét látja az online kasszáknak, mert a plusz bevétel az ágazat azon részterületeihez kapcsolódik, amelyekben korábban – a hatósági tapasztalatok szerint – jelentős méreteket öltött az adócsalás, a számla nélküli adásvétel. Ráadásul az ezekről a területekről származó bevétel 23 százalékkal nőtt.

A kasszák használatának kiterjesztéséről a döntés hamarosan megszületik, annyit már tudni lehet róla, hogy a szolgáltatások irányában terveznek lépéseket tenni.

Magyar Nemzet
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter