Megjelent: 4 éve

Tönkretesz a rendszeres éjszakázás

A szervezetet is megterheli, a bioritmusát felborítja az állandó éjszakázás, amely krónikus fáradtságot is okozhat, ami stresszhez és egyéb betegségekhez vezethet. Mindez a teljesítményre is rossz hatással van, írja a Blikk.

Egy korábbi felmérés szerint túlzott idegi és érzelmi terhelésnek vannak kitéve az éjszakai dolgozók. Ezt nagyban befolyásolja a több műszakos, váltott munkarend a másodállás, a túlóra, a házimunka. Ezek együttesen krónikus alváshiányt, fáradtságot és alvás-ébrenlét zavart idézhetnek elő.

A szervezet belső ritmusa is teljesen felborulhat, az alvászavarok miatt pedig állandó stressz alakul ki. Ezzel együtt megnő a vérnyomás és a pulzusszám is, ráadásul szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához is vezethet.

Blikk
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter