Megjelent: 8 éve

Tovább késik a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Több ponton is csúszik a Széll Kálmán-terv, késik például a rokkantnyugdíjak és a tömegközlekedés fogyasztóiár-kiegészítésének felülvizsgálata és a MÁV átalakításának terve is - cikkezi az MTI nyomán a Világgazdaság.

A tavaly év végi határidő helyett a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata 2013 szilveszterére csúszik át, miközben a nyugdíjkiadásokkal kapcsolatos intézkedéseknél 42 milliárd forintos megtakarítást tervezett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2012-re - olvasható a lapban.

A Széll Kálmán-terv idei intézkedéseiből 550 milliárd forint megtakarítást prognosztizált az NGM, döntés született vagy várható intézkedés révén 458 milliárd forinttal (83,3 százalék) számol a szaktárca.

Bizonytalannak látszik a tömegközlekedés fogyasztóiár-kiegészítésének ügye is, ahol a kormány 16 milliárdos megtakarítással számol, s emellett késik a MÁV átalakításának terve is.

MTI/Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter