Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Tüntetetésen követelték a német államfő lemondását

Mintegy 500 ember tüntetett szombaton Berlinben Christian Wulff német államfő ellen, a demonstrálók Wulff lemondását követelték. Németországban fölöttébb szokatlan dolog tüntetni az államfő ellen.

A Facebook közösségi portálon szervezett demonstráció résztvevői cipőket tartottak a magasba, a gesztus az arab világban a haragot és a megvetést fejezi ki. A tüntetést közvetlenül az államfői hivatal - a Bellevue kastély - előtt kívánták megtartani, a rendőrség azonban csak az épülettől tisztes távolságban engedélyezte a gyülekezést. A demonstráció végeztével többen igyekeztek megközelíteni a kastélyt, mire a rendőrök közbeléptek. Az összetűzésben egy tüntető és egy rendőr megsérült.

Többen transzparenseket tartottak a magasba, a feliratok szerint Christian Wulff nem méltó az államfői tisztség betöltésére. Közben a Rheinische Post című lap azt jelentette, hogy már meg is állapodtak a kormányzó konzervatív-liberális koalíció pártjainak vezetői arról, miként válasszanak új szövetségi elnököt, ha kiderül: nem felel meg a valóságnak Christian Wulff valamennyi állítása vitatott, lakáscélú hitelével kapcsolatban, s az államfő lemondásra kényszerül.

A lap szerint Angela Merkel kancellár, a kereszténydemokrata CDU elnöke, Horst Seehofer, a bajor konzervatív CSU vezetője és Philipp Rösler, a liberális FDP elnöke napokkal korábban arról állapodott meg, hogy olyan személyiséget jelölnek Wulff utódjának, aki az ellenzék támogatását is elnyerheti. Szombaton a pártok cáfolták az értesülést.

Az 500 ezer eurós hitelről a Bild című bulvárlap számolt be elsőként, a december közepén közölt cikk országos botrányt keltett. A napokban tovább erősödtek a bíráló hangok, miután kitudódott, hogy Wulff megpróbálta megakadályozni a cikk megjelenését. Christian Wulff bocsánatot kért, amiért megpróbált beavatkozni a lap ügyeibe. Ugyanakkor jelezte, hogy nem kíván távozni posztjáról.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Elharapódzott a rövidített munkaidő Németországban a vírus miatt

Minden korábbinál többen, 7,3 millióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban a koronavírus-járvány miatt. Teljes cikk

Romániában bértámogatással ösztönzik a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak visszafogadását

Romániában a járvány idején 400 ezer munkaszerződést felbontottak és 600 ezret felfüggesztettek. Teljes cikk

Dolgozóinak 30 százalékát elküldi az EasyJet

A járvány miatt a brit légitársaság is leépítésekbe kezd. Teljes cikk