Megjelent: 9 éve

Üdülési csekk vagy Pihenő Kártya? - mindkettő választható jövőre

Növekszik a bizonytalanság a munkaadók körében annak kapcsán, hogy a jövő évi cafeteria tervezésekor hogyan számoljanak az új elemnek számító Széchenyi Pihenő Kártyával, a legfrissebb hírek szerint ugyanis jövőre még kiadható üdülési csekk is - írja a Napi Gazdaság.

images

Máthé Réka, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője Fata László cafeteria-szakértőnek elmondta: valóban igaz, hogy nyár óta 63 alapítvány - köztük a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) - átszervezésén munkálkodik a kormány, de ez nem jelenti azt, hogy az üdülési csekket ne lehetne 2011-ben kiadni a dolgozóknak.

Máthé Réka megerősítette, hogy január 1-jétől a csekkek munkáltatók által magasnak tartott kezelési költsége - melyből az alapítvány a szociális üdültetést biztosítja - 1 százalékponttal csökken. Emellett folyamatosan dolgoznak a címletezés javításán.

Az új kártya mellett a válaszadók szerint a várhatóan alacsonyabb költség, és kevesebb adminisztráció szólna és az, hogy tovább bővíthető vele a cafeteria-rendszer kínálata. Egy magasabb juttatási keretösszegnél kedvező a munkavállalók számára, ha sok lehetőség nyitott számukra, hiszen így könnyebb az egyénenként legkedvezőbb csomagot összeállítani.

Az üdülési csekk 2011-es juttatása mellett érvelők az fogalmazták meg, hogy míg az új kártya körül sok a bizonytalanság, addig az üdülési csekk a dolgozók által kedvelt, ismert, megszokott juttatásfajta, melyet ők széles körben, vidéki kis elfogadóhelyeken is fel tudnak használni.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter