Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Új sütőipari üzemet nyit a Zalaco Zalaegerszegen

Közel 1 milliárd forint beruházással új sütőipari üzemet létesít a Zalaco Zalaegerszegen, az Északi Ipari Parkban, mellyel 100 új munkahelyet is teremtenek - közölte Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. vezérigazgatója hétfőn.

A cukrászati és a fagyasztott terméket gyártó, 2 ezer négyzetméteres üzem és a hozzá kapcsolódó hűtőtároló építése már az ősszel elkezdődik. A második ütemben a Zalaco többi, elsősorban a napi gyártást szolgáló üzemrészeit alakítják ki.

A sütőipari üzem 800 millió és 1 milliárd forint közötti összegbe kerül. Az ipari park területén a cukrászati és a fagyasztott terméket gyártó üzemmel együtt összesen 5-6 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot létesítenek, kialakítják az infrastruktúrát, kiépítik a közműveket, utakat, portákat, közműveket. Az üzem beindulását követően jövőre a létszámot a tervek szerint 100-zal bővítik a zalaegerszegi sütőipari cégnél - ismertette a vezérigazgató.

Az MTI kérdésére elmondta; a Zalaco végleges működtetése még nem alakult ki, erre több koncepció is van. A későbbiek során döntenek arról, hogy a jelenlegi, Kaszaházi úti üzemben folytatják-e a termelést, vagy valamennyi üzemegységet áttelepítik az ipari parkba. A cukrászatai és a fagyasztott termékek gyártását viszont a jövő évtől már az új üzemben folytatják.

A cég vezérigazgatója beszélt a zalaegerszegi sütőipari cég másik beruházásáról is, amely további 60-70 ember foglalkoztatását teszi lehetővé. A Provid Kft.-vel közösen - 50-50 százalék arányban - 400 millió forintos ráfordítással korszerű tejfeldolgozó üzemet hoztak létre Győrvár térségben. Az üzem egy mezőgazdasági telephely (győrvári tehenészet) mellett létesül, így helyben rendelkezésre áll a tejfeldolgozó ellátásához szükséges tejmennyiség.

Az MTI információ szerint az üzemben napi 12-15 ezer liter tejet dolgoznak majd fel. A tejtermékek próbagyártása várhatóan júliusban kezdődik el a győrvári tejüzemben.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere az MTI-nek elmondta; a Zalaco Zrt. a megyében és a megyeszékhelyen jelentős iparfejlesztést és munkahelyteremtést valósít meg. Az önkormányzat ezért a zalaegerszegi beruházáshoz viszonylag kedvező, bruttó 122 millió forintos áron értékesti az Északi Ipari Park területén található beépítetlen ingatlant. A 24 ezer négyzetméteres terület jelenleg legelő.

Az MTI korábbi információi szerint a Zalaco a Zalaegerszegen működő kaszházi üzemében több mint 400 dolgozót - köztük közel 100 szakképzett péket - foglalkoztat. Több mint 300 féle sütőipari terméket állítanak elő, amelyhez hetente 120-130 tonna fehérlisztet használnak fel. A félkész süteményeket, pogácsákat fagyasztva szállítják az üzletekbe, ahol helyben, frissen sütik ki. A három nyugat-dunántúli megyében - Zalában, Vasban és Veszprémben - közel félszáz szaküzletet működtetnek, a boltokban naponta összesen 30 ezer vásárlót szolgálnak ki.

A Zalaco Sütőipari Zrt. tavalyi árbevétele 3,2 milliárd forint volt, az évet 160 millió forint nyereséggel zárták.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter