Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Új sütőipari üzemet nyit a Zalaco Zalaegerszegen

Közel 1 milliárd forint beruházással új sütőipari üzemet létesít a Zalaco Zalaegerszegen, az Északi Ipari Parkban, mellyel 100 új munkahelyet is teremtenek - közölte Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. vezérigazgatója hétfőn.

A cukrászati és a fagyasztott terméket gyártó, 2 ezer négyzetméteres üzem és a hozzá kapcsolódó hűtőtároló építése már az ősszel elkezdődik. A második ütemben a Zalaco többi, elsősorban a napi gyártást szolgáló üzemrészeit alakítják ki.

A sütőipari üzem 800 millió és 1 milliárd forint közötti összegbe kerül. Az ipari park területén a cukrászati és a fagyasztott terméket gyártó üzemmel együtt összesen 5-6 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot létesítenek, kialakítják az infrastruktúrát, kiépítik a közműveket, utakat, portákat, közműveket. Az üzem beindulását követően jövőre a létszámot a tervek szerint 100-zal bővítik a zalaegerszegi sütőipari cégnél - ismertette a vezérigazgató.

Az MTI kérdésére elmondta; a Zalaco végleges működtetése még nem alakult ki, erre több koncepció is van. A későbbiek során döntenek arról, hogy a jelenlegi, Kaszaházi úti üzemben folytatják-e a termelést, vagy valamennyi üzemegységet áttelepítik az ipari parkba. A cukrászatai és a fagyasztott termékek gyártását viszont a jövő évtől már az új üzemben folytatják.

A cég vezérigazgatója beszélt a zalaegerszegi sütőipari cég másik beruházásáról is, amely további 60-70 ember foglalkoztatását teszi lehetővé. A Provid Kft.-vel közösen - 50-50 százalék arányban - 400 millió forintos ráfordítással korszerű tejfeldolgozó üzemet hoztak létre Győrvár térségben. Az üzem egy mezőgazdasági telephely (győrvári tehenészet) mellett létesül, így helyben rendelkezésre áll a tejfeldolgozó ellátásához szükséges tejmennyiség.

Az MTI információ szerint az üzemben napi 12-15 ezer liter tejet dolgoznak majd fel. A tejtermékek próbagyártása várhatóan júliusban kezdődik el a győrvári tejüzemben.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere az MTI-nek elmondta; a Zalaco Zrt. a megyében és a megyeszékhelyen jelentős iparfejlesztést és munkahelyteremtést valósít meg. Az önkormányzat ezért a zalaegerszegi beruházáshoz viszonylag kedvező, bruttó 122 millió forintos áron értékesti az Északi Ipari Park területén található beépítetlen ingatlant. A 24 ezer négyzetméteres terület jelenleg legelő.

Az MTI korábbi információi szerint a Zalaco a Zalaegerszegen működő kaszházi üzemében több mint 400 dolgozót - köztük közel 100 szakképzett péket - foglalkoztat. Több mint 300 féle sütőipari terméket állítanak elő, amelyhez hetente 120-130 tonna fehérlisztet használnak fel. A félkész süteményeket, pogácsákat fagyasztva szállítják az üzletekbe, ahol helyben, frissen sütik ki. A három nyugat-dunántúli megyében - Zalában, Vasban és Veszprémben - közel félszáz szaküzletet működtetnek, a boltokban naponta összesen 30 ezer vásárlót szolgálnak ki.

A Zalaco Sütőipari Zrt. tavalyi árbevétele 3,2 milliárd forint volt, az évet 160 millió forint nyereséggel zárták.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Végre egy jó hír: a Volánbusznál növelték a létszámot

A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett -... Teljes cikk

Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk