Megjelent: 12 éve

Új vezető a Mazars budapesti irodájának élén

új ügyvezető érkezett Magyarország 5. legnagyobb könyvvizsgáló cégének az élére. A Philippe Michalaknak sokéves tapasztalata van, 1993 óta a francia Mazars cégcsoportnál dolgozik.

Philippe Michalak azután érkezett Magyarországra, hogy 6 év után a könyvvizsgáló cég előző vezetője, François Monville a Mazars csoport indonéziai irodájának egyik vezetőjeként folytatja pályafutását.

Az új ügyvezető 1993 óta dolgozik a Mazarsnál. 1993-ban alapító tagja volt a Mazars lengyelországi irodájának, ahol olyan jelentős nemzetközi vállalatok könyvvizsgálójaként dolgozott, mint a Danone, a Renault és a Lafarge. 2005-ben Partnerként csatlakozott a Mazars Lille-i irodájához, ahol a francia irodák képzési és minőségi ügyeiért felelt.

A cégvezető azért döntött úgy, hogy a Mazars magyarországi irodájában folytatja munkáját, mert úgy gondolja, hogy a Lengyelországban szerzett tapasztalatait közvetlenül tudja majd hazánkban hasznosítani amellett, hogy az országnak természetesen számos jól körülhatárolható sajátossága van. Philippe Michalak a sajátosságok közül egy tényezőt emel ki: "Magyarországon nagyon erős és hangsúlyos az adóközpontú megközelítés. Két hónapja foglalkozom a magyar gazdasági környezet, valamint a számviteli és adózási szabályok megismerésével. Ez alapján úgy gondolom, hogy a szakmánkat áthatja az adózási kérdések dominanciája."

Philippe Michalak nős, két gyermek édesapja. Francia anyanyelve mellett angolul, lengyelül és németül beszél, de már hetek óta intenzíven tanulja a magyar nyelvet is. Szabadidejében szívesen úszik, teniszezik és síel, valamint közel áll szívéhez a barokk művészet - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter