kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 15 éve

Új vezetők az Electro World menedzsmentjében

Az Electro World nyár eleji tulajdonosváltását követően új vezetők kezdték meg munkájukat a műszaki áruházláncnál. Az ambiciózus növekedési terveket kitűző Electro World az elektronikai cikkek kereskedelmében sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel erősíti menedzsmentjét. A jelenleg kilenc áruházzal működő céget Polgár Csaba vezeti, aki egyúttal a cég egyik tulajdonosa is. Az Electro Worldben új pozíciót tölt be operációs igazgatóként Maurer Andor. A cég új marketingigazgatója Berek Péter, az áruházlánc alapjaiban megváltozó beszerzési folyamatait Gracza Zsolt irányítja beszerzési igazgatóként.

Polgár Csaba szakmai pályafutását a Budapest Bankban kezdte mint business account manager, majd 2001. és 2005. között a műszaki cikkek piacán építette tovább karrierjét, illetve az Elektro Pont műszaki áruházláncot vezette ügyvezetőként, valamint vezérigazgatóként. 2006-tól saját, befektetésekkel foglalkozó cégét irányította, innen érkezett az Electro World ügyvezetői székébe. Az új ügyvezető igazgató egyúttal tulajdonos is a cégben, és mindkét szerepkörében az Electro World markáns piaci jelenlétének elérése a célja. Polgár Csaba a Pécsi Tudományegyetemen végzett, jelenleg MBA képzésen vesz rész a Budapesti Gazdasági Főiskolán - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Maurer Andor, operációs igazgató

Maurer Andor 1996-ban a számítástechnikai osztály vezetőjeként kezdett dolgozni az akkor nyíló Media Markt egyik üzletében, 2002-től már az időközben Media Markt Saturn Holding néven továbbműködő cégcsoport ügyvezető igazgatója. Ügyvezetősége idején a műszaki lánc áruházainak száma nyolcról huszonkettőre nőtt. 2008 őszétől saját vállalkozásának, egy tengeri akvarisztikai áruháznak a létrehozásán dolgozott, innen érkezett az Electro Worldhöz a számára nagy kihívást jelentő feladat kedvéért. Célja, hogy az Electro Worldöt az ésszerűség szempontjai mentén bővülő, az egész országot lefedő áruházlánccá formálja. Maurer Andor a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát 1996-ban.

Gracza Zsolt, beszerzési igazgató

Gracza Zsolt több mint tizenöt éves múlttal rendelkezik elektronikai cikkek értékesítése területén. Szakmai pályafutását a műszaki cikkeket forgalmazó Elektro Pont áruházláncnál kezdte 1993-ban termékmenedzserként, ahol hamarosan a pécsi áruház igazgatójának nevezték ki. Az áruházlánc bővülését már operatív vezetőként irányította 1996. és 1998. között, majd beszerzési vezetőként dolgozott 2009 májusáig. Az új szakember kinevezése összhangban áll a cég azon törekvésével, hogy az Electro World - újraépítve a beszállítói kapcsolatokat a magyarországi partnerekkel - szélesebb, a hazai piac igényeit szem előtt tartó választékkal és versenyképes árakkal folytassa működését.

Berek Péter, marketingigazgató

Berek Péter a Magyar Hipermarket Kft.-től (CORA) érkezett az Electro Worldhöz, ahol öt évig dolgozott előbb marketingkommunikációs felelősként, majd kommunikációs vezetőként. Az Electro Worldben Berek Péter első feladatai között szerepel többek között az Electro World új arculatának kialakítása, a meglévő áruházak belső átalakítási folyamatainak marketingtámogatása, az új áruháznyitásokhoz kapcsolódó marketing és kommunikációs feladatok, valamint az új beszállító partnerekkel közösen kidolgozandó marketingprogramok megvalósítása.

Electro World

Az Electro World 2002-ben nyitotta meg első áruházát Magyarországon. 2009 májusától az áruházlánc új tulajdonosa a TechnomarketDomo Holding érdekkörébe tartozó társaság. A TechnomarketDomo Délkelet-Európában piacvezető az elektronikai műszaki cikkek piacán, Romániában, Bulgáriában és Szerbiában több mint 250 áruházat működtet Domo és Technomarket márkanevek alatt. A cégcsoport 2008. évi nettó árbevétele meghaladta a 600 millió eurót.

Az Electro World innovatív megoldásokat kínál az elektronikai berendezések minden szegmensében, a háztartási gépektől a szórakoztató elektronikán át a legkorszerűbb informatikai eszközökig. Az áruházlánc jelenleg kilenc üzletet működtet Magyarországon: Budaörsön, Budapesten a Campona bevásárlóközpontban és az Aréna Plaza-ban, valamint Soroksáron, Budakalászon, Dunakeszin, Pécsett, Debrecenben és Nyíregyházán. Az áruházak sorát még ebben az évben egy miskolci és egy budapesti - az Allee Bevásárlóközpontban nyíló - üzlet bővíti.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek