Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 hónapja

USA: 26 millió állás vált eddig a járvány martalékává

Az elmúlt öt hétben 26 millió fölé emelkedett az állásvesztések száma az USÁ-ban a koronavírus-járvány miatt. Egy friss, előzetes adatokra építő elemzés szerint áprilisban a valaha mért legnagyobb mértékben esett vissza az amerikai gazdaság teljesítménye.

images

images

Az elmúlt héten a vártnál többen, de az előző hetinél kevesebben folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium legfrissebb jelentése szerint.

A március 18-án végződött héten 4,427 millióan folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért, az előző héten 5,237 millió volt a kérelmek száma. Az elmúlt hétre 4,2 millió kérelem benyújtását várták gazdasági elemzők.

A már nem első alkalommal benyújtott segélykérelmek száma az április 11-ével záró héten 15,976 millió volt, ami rekord. Az előző héten 11,912 millió volt a benyújtott kérelmek száma. Az elmúlt hétre a ténylegesnél magasabb számot, 16,476 millió kérelmet vártak szakértők.

Az első alkalommal benyújtott kérelmek négyheti mozgóátlaga 5,787 millióra emelkedett az elmúlt héten. Az előző héten 5,506 millió volt a négyheti mozgóátlag. A hetente benyújtott első segélykérelmek száma rendszerint 200 ezer körül szokott lenni.

A londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokra támaszkodó felmérése szerint áprilisban a valaha mért legnagyobb mértékben esett vissza az amerikai gazdaság teljesítménye az előző havihoz képest.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter