USA  Amerika  Obama 
Megjelent: 9 éve

USA: a vártnál több munkahely jött létre

A vártnál több munkahely jött létre decemberben, a munkanélküliségi ráta közel három éve nem látott szintre, 8,5 százalékra csökkent. A novemberi 8,6 százalékot 8,7 százalékra korrigálták, a várakozások pedig ugyanilyen mértékű munkanélküliségi rátát vetítettek előre az év utolsó hónapjára is.

A mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma a novemberi 100 ezer fős bővülés után 200 ezer fővel emelkedett decemberben, az elemzői várakozások 155 ezres növekedésről szóltak.

Az építőiparban 17 ezer új munkahely jött létre decemberben, míg a kormányzati munkahelyeket tekintve ez a szám 12 ezer. Emelkedett az átlagos órabér és a heti munkában töltött átlagos idő is, előbbi 23,24 dollár, míg az átlagos munkahét 34.4 órából áll.

Csökkent viszont a már régóta munka nélkül lévők száma, a hivatalos adat szerint a legalább 27 hete nem dolgozók tartoznak ebbe a körbe. Az ő arányuk 42,5 százalékra csökkent a teljes munkanélküliséghez viszonyítva.

Az előző évben 1,64 millió új munkahely jött létre, 2006 óta ez volt Amerika legjobb éve ebből a szempontból. A 2009-ben végződő recesszió során 8,75 millió amerikai vesztette el állását.

Az adatok a munkaerőpiac stabilizálódását jelzik, de legalább ilyen mértékű foglalkoztatás-bővülésre van szükség hosszabb időszakon keresztül ahhoz, hogy a munkanélküliségi ráta csökkenni tudjon, ugyanakkor nőhet annak kockázata, hogy az európai problémák elhúzódása és az amerikai költségvetés helyzetének bizonytalansága nyomán a vállalatok csak lassú ütemben bővítik a munkaerőt.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter