Megjelent: 9 éve

Vállalkozásvédelmi bizottságot hozna létre a VOSZ

Tiltakozik az állami direkt bérszabályozás ellen, közben vállalkozásvédelmi bizottság megalakítását javasolja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - írja az Index.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ellenérzéssel fogadja, hogy a Bér-és adómonitoring bizottság direkt bérszabályozási eszközök bevezetésével fenyegeti az üzleti szféra munkáltatóit. A vállalati bérfejlesztéseket a tulajdonosok és munkáltatók nem külső befolyásra, hanem a verseny-, a jövedelemtermelő és költségviselő-képesség ismeretében hajtják végre. Ennek tudatában írták az Országos Érdekegyeztető Tanácsban az idei évre érvényes keresetajánlást, amely átlagosan és éves szinten 4-6 százalékos bérfejlesztést javasol. Nem minden munkáltatóra, nem minden munkavállalóra vonatkoztatva, hanem versenyszféra-szinten.

A VOSZ azt javasolja, hogy alakuljon meg egy vállalkozásvédelmi bizottság. Ennek feladata lenne feltárni és megjelölni azokat a központi tartalékokat és alapokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a veszteséges, nehéz helyzetben lévő, hitelfelvételi problémákkal küzdő hazai kis- és középvállalkozások a bérfejlesztéseket végre tudják hajtani.

Független Hírügynökség/Index
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter