Megjelent: 6 éve

Valószínűleg távozik az Educatio vezetője

Személyi változások lesznek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi), amelynek részeként sajtóhírek szerint távozik posztjáról többek között az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetője, Kerékgyártó Sándor is.

A hvg.hu információi szerint Kerékgyártó Sándor május 15-én azonnali hatállyal elmozdították a beszerzéseket intéző, illetve a köz- és felsőoktatás megújításával foglalkozó Educatio Kft. éléről.

A lap szerint várhatóan további változások várhatóak a minisztérium vezetésében. Hoffmann Rózsa korábbi köznevelésért felelős államtitkár minden bizonnyal a hamarosan felálló Nemzeti Pedagógus Kar élére kerülhet, az állami iskolák fenntartásáért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) élére pedig Pölöskei Gáborné, az Emmi főosztályvezetője kerülhet a jelenlegi elnök, Marekné dr. Pintér Aranka helyére.

A Klik átszervezésére egyébként is sokan számítanak, mivel annak pazarló és nem hatékony működéséről több jelentés is napvilágot látott az elmúlt hónapokban, az egyiket éppen Pölöskeiné írta.

hvg.hu / Edupress
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter