Megjelent: 8 hónapja

Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került egyéni és kisvállalkozók, a gyermeküket egyedül nevelő szülők is.

images

images

Több pontos válságkezelő csomagot jelentett be a koronavírus-járvány miatt a Budavári Önkormányzat.

V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere közölte: célzott támogatást adnak a Népjóléti Közalapítványnak, válságkezelő alapjövedelem céljára.

Ez azt jelenti, hogy 100 ezer forintra egészítik ki a rászorulók jövedelmét az következő 3 hónapban. Rászorulónak minősülnek:

 • a gyermeküket egyedül nevelők,
 • a munkanélküli segélyre már nem jogosult munkakeresők,
 • munkájukat a járvány miatt elveszítők,
 • egyéni kis- és középvállalkozók akiknek bevétellehetőségei megszűntek,
 • minimálnyugdíjasok,
 • azok a gyermekesek, akiknek az egy főre jutó jövedelme családi pótlékkal kiegészítve sem éri el a 100 ezer forintot.

  Emellett az önkormányzati lakások és üzletek bérlői számára 3 hónapos fizetési moratóriumot biztosítanak. A már bezárt üzlethelyiségek után jelképes, 50 forint/négyzetméteres bérleti díjat számolnak fel, a minimum bérleti díj pedig 10 ezer forintra módosul.

  Megemelik az eseti települési támogatás összegét is, amelyet minden kerületi lakó kérvényezhet, a szociális étkezési kártyára fizetett támogatás pedig 15 ezer forintra nő.
 • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
 • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rendkívüli gyorssegélyt kapnak a jövedelem nélkül maradt művészek

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület által megítélt összeg 50 ezertől 140 ezer forintig terjedhet. Teljes cikk

A megkérdezettek majdnem fele fél tőle, hogy bizonytalanná válik a jövedelme

A BÁV Zálog felmérését kitöltők 20 százalékának nincs tartaléka. Teljes cikk

Rezidensszövetség: az orvosi bér emelése és a hálapénz betiltása nem tűr halasztást

A kötelező kirendelés idejére ne csak az alapbér, hanem az ügyeleti díjak, túlóra-díjak is emelt összegben járjanak - javasolja a szövetség. Teljes cikk