Megjelent: 13 éve

Vasárnapi nyitvatartás: a szakma döntsön!

A legerősebb kereskedelmi szervezetek a jelek szerint nem támogatják, hogy a politika döntsön egy olyan szakmai kérdésben, mint a vasárnapi nyitvatartás.

Gyakorlatilag helyre rakta Demján Sándor VOSZ-elnök a vasárnapi nyitva tartásról szóló vitát azzal, hogy az európai kereskedelem napján úgy fogalmazott, a kereskedő hadd döntse el maga, mikor tartja nyitva üzletét, a vasárnapi zárva tartásról szóló végleges döntés pedig ne politikai, hanem szakmai legyen.

Feiner Péter, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke szerint mindenképpen a piacnak kell eldöntenie, mi a jó számára. A Spar ügyvezető igazgatója, úgy fogalmazott, nem tud álláspontot kialakítani az ügyben. Hasonló helyzetben van az OKSZ is, amelynek tagjai közül több elvben támogatná a zárva tartást, mások viszont mereven elutasítják azt.

A vasárnapi nyitvatartás mindazonáltal nem csak a hipermarketeknek jó, jóllehet a legnagyobb haszonélvezői a helyzetnek a nagy alapterületű üzletek. A kis üzletek tulajdonosai sem járnak rosszul vasárnap, hiszen az alapvető élelmiszereket ott szerzik be a vevők.

Napi Gazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter