Megjelent: 10 éve

Vasember, Bond és Batman - íme a legjobban fizetett színészek

Robert Downey Jr. garancia a sikerre: ő hozza a legtöbbet a stúdiók konyhájára, idén 1,5 milliárd dollárt "keresett" a Marvel szuperhőseit egyesítő Bosszúállókkal - írta összesítésében a Forbes pénzügyi magazin.

A Bosszúállók - benne többek közt a Vasemberrel, Amerika kapitánnyal és Thorral - rekordot jelentő 207 millió dollárt keresett az észak-amerikai jegypénztáraknál a bemutató hétvégéjén, az év legnagyobb globális kasszasikere, s egyben minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmje lett - emlékeztetett a Forbes.

A lista szerkesztői megjegyezték, a Bosszúállók több szuperhőst is felvonultat, a film sikerét azonban egyértelműen Robert Downey Jr. jelenlétének tulajdonítják.

Megengedőbbek voltak a Forbes szerkesztői egy másik "all-star csapat", az Alkonyat-saga szereplőivel. A vámpírszéria negyedik, befejező epizódja, a Hajnalhasadás II. rész jelenleg 779 millió dolláros globális jegybevételnél tart, és még mindig van benne szufla. Az alkotás három főszereplője közül Kristen Stewart került a lista második helyére, a fiatal színésznő ugyanis összességében 1,1 milliárd dollárt hozott a stúdióknak. A Twilight-epizód mellett nagy (kassza)sikert aratott a Hófehér és a vadász című filmje is, amelyre világszerte 397 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Ötödik helyen szerepel a Forbes listáján Robert Pattinson, aki 793 millió dollárt "fialt": a Hajnalhasadás II. része mellett feltűnt a Cosmopolis, illetve a Bel Ami - A szépfiú című filmekben is, igaz utóbbi kettő csak 14 millió dollár bevételt hozott. Hatodik az Alkonyatból Taylor Lautner, aki idén csak a vámpírszéria befejező részében volt látható.

A harmadik helyre sorolta a Forbes Christian Bale-t A sötét lovag - Felemelkedése című Batman-film révén, míg a negyedik helyet Daniel Craig foglalja el. A két brit egymilliárd, illetve 951 millió dollárt "keresett".

Daniel Craig a 23. James Bond-kaland, a Skyfall - Égszakadás című alkotással aratott nagy sikert. A 007-es ügynök legújabb küldetése az egymilliárd dolláros jegybevételi küszöb felé araszol.

Info Rádió/MTI
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek