Megjelent: 13 éve

Véget ért a Volán-sztrájk Somogyban

Megkezdték a munkát a Kapos Volán dolgozói reggel 7 órakor Somogy megyében, miután két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak. A korkedvezményes nyugdíj-rendelet diszkriminatív pontja ellen tiltakoztak.

A 452 járatot érintő munkabeszüntetés után elindultak a távolsági buszok Somogy megyében.

A dolgozók a korkedvezményes nyugdíj-rendelet diszkriminatív pontja ellen tiltakoztak. A rendelet szerint csak az a sofőr vonulhat idő előtt nyugdíjba, aki 1992-előtt-gyártott buszt vezet. A Volán-társaságok munkavállalóit képviselő Közúti Közlekedési Szakszervezet is emiatt tiltakozik ma délben a munkaügyi minisztérium előtt.

Ha a tárgyalások, a budapesti tiltakozás, és a somogyi sztrájk sem lesz eredményes, a volán dolgozók folytatják a sztrájkot egy hét múlva egy másik megyében, és nem zártálk ki országos tiltakozást sem.

Magyar Nemzet Online
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter